MAVİ YOLCULUĞUN KALBİ MUĞLA

MAVİ YOLCULUĞUN KALBİ MUĞLA

Turizm merkezi Muğla kıyıları, lüks yat ve teknelere ev sahipliği yapıyor. Doğa ve deniz aşıklarının ve uluslararası yatçıların da uğrak yeri olan Muğla koyları, son yıllarda tatilciler tarafından oldukça büyük rağbet görüyor.

A+A-

Türkiye'nin 1.484 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip şehri Muğla, lüks yat ve tekne ve guletlerle deniz turizmini hareketlendirmeye devam ediyor. Dünyanın ve Türkiye'nin gözde tatil merkezi Muğla koylarını, her yıl birbirinden gösterişli lüks yat ve tekneler mesken tutuyor. Muğla'nın ünlü koylarında “mavi yolculuk” yapmak isteyen turistlerin birçoğu Bodrum, Marmaris ve Fethiye koylarında mavi yolculuğa çıktı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinin dünyaca ünlü turistlik mahallesi Göcek'in her yıl eşsiz koyları, birbirinden lüks yatlara ev sahipliği yapıyor. Güney Ege bölgesinin en popüler turizm merkezlerinden Göcek, masmavi koyları ve muhteşem güzellikteki denizi ile dikkat çekiyor. Turkuaz renkteki ışıl ışıl denizi, yemyeşil çam ormanları ve plajları ile adeta bir cennet olan Göcek, mavi yolculuk tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından biri olarak öne çıkıyor. Doğa aşıkları ve uluslararası yatçıların da uğrak yeri olan Göcek, son yıllarda tatilciler tarafından oldukça büyük rağbet görüyor. Ayrıca şiddetli rüzgarlara kapalı korunaklı yapısı sayesinde, Göcek Yat Limanı, dünyanın en önemli limanları arasında gösteriliyor.

Mavi yolculuğun önemli rotalarından olan ve her geçen gün ilginin arttığı bir diğer yer ise Muğla'nın Marmaris ilçesi oldu. Marmaris ve turistik kırsal mahallerinde deniz tutkunları, yat ve tekneleri ile mavi suların tadını doyasıya yaşamaya devam ediyor. Deniz turizminin önemli merkezlerinden Marmaris'te fiyatları 3 milyon ile 500 milyon dolar arasında değişen lüks yatlar, ilçenin eşsiz koylarına demir atıyorlar.

 

 

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.