MAYBİR Başkanı Şahin: “Orman Bölge Müdürlüğü “şapka” çıkarmalı”

MAYBİR Başkanı Şahin: “Orman Bölge Müdürlüğü “şapka” çıkarmalı”

Sinan BoyacıÇam balı üretiminde Muğla dünyada 2. sırada yer alırken, pandemi dolayısıyla üretimin düştüğüne dikkat çeken Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, Muğla Postası’na açıklama yaparak, arıcıların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.Şahin, “Ormanlarımızın kesimi konusunda da 2017’de çıkan tebliğde bal ormanları...

A+A-

Sinan Boyacı

Çam balı üretiminde Muğla dünyada 2. sırada yer alırken, pandemi dolayısıyla üretimin düştüğüne dikkat çeken Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, Muğla Postası’na açıklama yaparak, arıcıların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Şahin, “Ormanlarımızın kesimi konusunda da 2017’de çıkan tebliğde bal ormanları statüsünde çam balı da Orman Bölge Müdürlüğümüzün de şapkayı önüne çıkarıp da çok iyi düşünmesi lazım” dedi.

Pandemi dolayısıyla üretimin düştüğünü ve stokların dahi tükendiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Muğlalı arıcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için ilçelerde yapılan çalışmaların son zamanda sonuçlandırılması lazım. Bu arkadaşlarımızın kredi borçları, tarım borçlarının ertelenmesi konusunda elzem duyuyoruz. Diğer taraftan da ikinci bir Covid-19 dalgası söz konusu. Mart ayında arıcılarımıza sağlanan kolaylıkların bir daha sağlanmasını istiyoruz. Şu anda arıcı arkadaşlarımızın arılara gidip gelirken gerek sokağa çıkma yasaklarında kendileri dolaşabilecekler ama aileleri içinde kolaylık sağlanması lazım. Bu konuyu Muğla Valiliği’nin ele almasını bekliyoruz. Ormanlarımızın kesimi konusunda da 2017’de çıkan tebliğde bal ormanları statüsünde çam balı da Orman Bölge Müdürlüğümüzün de şapkayı önüne çıkarıp da çok iyi düşünmesi lazım” dedi.

“ARICI-ORMAN İLİŞKİLERİNDE ZEDELENME VAR”

“Orman Bölge Müdürlüğü’nden ciddi adımlar bekliyorum” diyen Şahin, “Eğer bu balın %75 Muğla’ da ise, Muğla’da 80 bin hektar alan varsa, gelin bizim 80 bin hektarlık alanlarımıza dokunmayın. Arıcı- orman ilişkileri son 10 yılda iyi seviyelere getirdik. Çok mücadele ettik. Herkesi aynı kategoride buluşturmak için çok çaba sarf ettik ama bakıyorum da son 2-3 yıldır ciddi bir zedelenme var. Bunun kurtarılması için ben Genel Başkanlıkta çok mücadele ediyorum. Bunun içinde Orman Bölge Müdürlüğü’nden ciddi adımlar bekliyorum” dedi.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.