Mehmet Erol: “Ne olacak bu kahvecilerin hali”

Mehmet Erol: “Ne olacak bu kahvecilerin hali”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kıraathane işletmecisi olan Mustafa Göncü ve Mehmet Erol pandemi sürecinde kıraathanelerin kapalı olması ile ilgili, “Bir süre veya limit koysalar bizde ona göre işlerimizi düzene koysak” dedi.Buse Nil TokurKahvehane işletmecisi olan Mustafa Göncü pandemi dolayısıyla getirilen kısıtlamalarda kahvehanelerin tamamen kapalı olması ile ilgili dertlerini dile getirerek, “pandemi dolayısıyla her seferinde küçük esnafları...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kıraathane işletmecisi olan Mustafa Göncü ve Mehmet Erol pandemi sürecinde kıraathanelerin kapalı olması ile ilgili, “Bir süre veya limit koysalar bizde ona göre işlerimizi düzene koysak” dedi.

Buse Nil Tokur

Kahvehane işletmecisi olan Mustafa Göncü pandemi dolayısıyla getirilen kısıtlamalarda kahvehanelerin tamamen kapalı olması ile ilgili dertlerini dile getirerek, “pandemi dolayısıyla her seferinde küçük esnafları kahvehaneleri yasağa tabii tutuyorlar nedendir bilemiyorum. Benim şahsi sorum ve merakım neden bir süre veya limit koymuyorlar. 28-30 yıldır kıraathane işletiyorum, bu kadar yıldır vergilerimi ödüyorum. Bizlere katkı verilmiyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı her seferinde mağdur olan bu kitle ve küçük esnaf oluyor. Kahvehaneler açık kalıp içeriye müşteri almayabilir, bu şekilde bize yardımcı olabilirler. Yetkili ya da bakan şu kadar süre kapalı kalacak deseler bizde yolumuzu çizsek. Güven Akarken başkanımızın yaptığı açıklamayı da okudum kesinlikle katılıyorum” dedi.

KAHVECİLER MAĞDUR OLDU

Bir diğer kahvehane işletmecisi olan Mehmet Erol, “İlk gelen yasaklarda belki de ilk kapatılan kahvehaneler oldu. Neye uğradığımızı şaşırdık, maddi yönden etkilendik. Sonrasında tam açıldık derken oyun yasağı verildi, işlerimiz kendine gelemedi. Bir süre veya limit koysalar bizde ona göre işlerimizi düzene koysak. Bir kahvenin en büyük kazancı oyundandır. Kahveciler mağdur oldu. Şimdi yeni gelen kısıtlamalarda yine kahveler kapatıldı. Her işletmeye kısıtlama getirilirken bize yine yasak geldi. Zaten oyun oynatmıyorduk, kahveye gelen müşteri sayısı bir elin parmağını geçmez, sattığımız bir çay vardı şimdi o da kalmadı. Ne olacak bu kahvecilerin hali? Neden pandemi döneminin başından beri biz bu kadar mağdur edildik. Kimse kahveciler bu süreçte ne yapıyor, nasıl geçiniyor diye sormadı. Aylar oldu biz mağduruz fakat kimse sesimizi duymuyor” dedi.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.