Açılış konuşmasında, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesinde önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Bilimin teoriden pratiğe dönüşerek gerçek yaşama katkı sunduğu bu tür etkinliklerin, gençlerin yaratıcılığını ortaya çıkarma yolunda önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi.
Bu yıl Menteşe Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK komisyonuna 20 farklı proje ile başvurdu ve bu projelerin tamamı TÜBİTAK tarafından kabul edilerek onaylandı. Projelerde 20 danışman öğretmen ve 55 öğrenci görev aldı.
Fuarda sergilenen projelerin, bilimsel alanda yeni buluşlara ve farklı bakış açılarına kapı aralayacağına olan inanç dile getirildi. Ayrıca, hayallerini bilimsel çalışmalara dönüştüren gençlerin, gelecekte bilime hizmet eden, ülkesine ve insanlığa faydalı bireyler olacağına olan güven vurgulandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünden ilhamla gençlerin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada öncü rol üstleneceklerine dikkat çekilen törende, “Bilim, aydınlanma demektir. Bilim, hayal gücünü yaratıcılıkla birleştirmektir” anlayışı ön plana çıktı.
Etkinlik sonunda, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta TÜBİTAK yürütücüsü Hayal Korkmaz olmak üzere, projelere katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür edildi.