Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nün tarihi ve kültürel dokusunda gerçekleşen programa, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay katılarak öğretmenlerin Ramazan sevincine ortak oldu. Gecenin en dikkat çeken bölümü, öğretmenlerin üretimle iç içe vakit geçirdiği sanat atölyeleri oldu. Mesleki dayanışmayı pekiştiren çalışmalarda öğretmenler; Ahşap Baskı ve Deri İşleme, Minyatür ve Hat Sanatı, Tezhip ve Seramik alanlarında hem yeteneklerini sergilediler hem de fikir alışverişinde bulundular. Programda bir konuşma yapan Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, öğretmenin toplumdaki rolüne dikkat çekerek, "Her öğretmen, öğrencisinin hayatında iz bırakan bir hikayenin kahramanı olmalıdır" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise eğitimin sadece sınıflarla sınırlı kalmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Eğitim yalnızca bilgi aktarımı değildir; asıl anlamını gönülden gönüle kurulan o güçlü bağlarla kazanır. Bugün burada bu bağı sanatla ve muhabbetle taçlandırıyoruz."
Sanat dolu saatlerin ardından, akşam ezanının okunmasıyla birlikte tüm katılımcılar aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının bereketinin ve paylaşma ruhunun hissedildiği iftar yemeğiyle program sona erdi.





