MENTEŞE’DE HAFTA SONU HEM ŞENLİK HEM FESTİVAL VAR

MENTEŞE’DE HAFTA SONU HEM ŞENLİK HEM FESTİVAL VAR

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bu hafta sonu hem şenlik hem de festival düzenlenecek. Geleneksel hale getirilen 9. Göktepe Belenye Kültür ve Dayanışma Şenliği ile 6. Tarhana Festivali renkli görüntülere sahne olacak.

A+A-

Bu yıl 14-15 Ekim tarihlerinde 9.’su düzenlenecek Göktepe Belenye 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği 14 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de Göktepe Sosyo Kültürel alanda başlayacak.

mentesede-hafta-sonu-hem-senlik-hem-festival-var.jpg

Kortej yürüyüşü ile start alacak olan şenlik kapsamında; dans oyunları gösterileri, yöresel ürünlerin tanıtım ve satışı, spor etkinlikleri, konserler ve tiyatro gösterisi olacak.

Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından düzenlenen 6. Tarhana Festivali ise 15 Ekim Pazar günü Saburhane Meydanında 8.30’daki toplanma ve sonrasında tarhana kazanlarının kaynaması ile başlayacak.

mentesede-hafta-sonu-hem-senlik-hem-festival-var-3.jpeg

Tarhana Festivali’nin resmi açılışı ise saat 13.00’da aynı yerde yapılacak. Katılımcılara tarhana ikram edilecek festival kapsamında gün boyunca doğa yürüyüşü, halk oyunları gösterisi, söyleşiler, konserler ve sergiler olacak.  

mentesede-hafta-sonu-hem-senlik-hem-festival-var-1.jpeg

GÜMÜŞ: “BİZLER BU 2 ETKİNLİĞİNDE PAYDAŞI OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Kent kültürünü ve yöreyi tanıtan şenlik, festival ve projelere her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Bu hafta sonu Menteşe’mizde Göktepe Şenliğimiz ve Tarhana festivalimiz düzenlenecek. Bizler bu 2 etkinliğinde paydaşı ve destekçisi olmaktan çok mutluyuz. Yaşam kültürümüzü tanıtan, onu yaşatan ve gelecek nesillere aktaran bu etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

mentesede-hafta-sonu-hem-senlik-hem-festival-var-2.jpeg

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.