Merakını ticarete dönüştürdü

Merakını ticarete dönüştürdü

Neval ArslanAlternatif ürün yetiştiriciliğine adım atan Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Bozyer Mahallesinde yaşayan Rasıh Zor Passiflora üretimine ilk olarak 56 fidan ile başladı.İlk hasadını gerçekleştiren genç çiftçi Zor, ikinci yılında üretimi arttırmak için kendi fidanını kendi üretmeye başladı.Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü olarak üretimin tüm aşamalarında işletmesinin düzenli takip edildiği genç çiftçi üretime 2019 yılı...

A+A-

Neval Arslan

Alternatif ürün yetiştiriciliğine adım atan Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Bozyer Mahallesinde yaşayan Rasıh Zor Passiflora üretimine ilk olarak 56 fidan ile başladı.

İlk hasadını gerçekleştiren genç çiftçi Zor, ikinci yılında üretimi arttırmak için kendi fidanını kendi üretmeye başladı.

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü olarak üretimin tüm aşamalarında işletmesinin düzenli takip edildiği genç çiftçi üretime 2019 yılı Temmuz ayında babasına ait 350 metrekare domates serasında başladı. İlk yıl sadece çiçeklenme görülen bitkilerde 2’inci yıl Haziran ayında meyve hasadı yapıldı.

Alternatif ürün arayışında olan herkese tavsiye ettiğini dile getiren Rasıh Zor pazarlama ile ilgili,  “Üretimin başarıyla sonuçlanması beni çok mutlu etti. Çocukluğumdan beri domates üreticisiyiz, babamı alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda ikna ettim. Seramızın birini bana verdi. 56 fidan dikimi ile üretime başladım. Domatese göre işçilik ve bakım işleri çok daha kolay. Dikim öncesi yaptığım araştırmalarda iklimimizin de çok uygun olduğunu gördüm. Çok şükür alnımın akıyla ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Herkesin bana ilk sorduğu pazarlama konusu. Passiflora yerli halkımız tarafından pek bilinmiyor, bundan dolayı tüketim alışkanlıklarımızda henüz yer almıyor. Fakat yabancılar tarafından tüketimi yaygın bir meyve. Bölgemiz turizm bölgesi o açıdan oteller ve büyük zincir marketlerde çok fazla talep var. Ayrıca Pasiflora ilaç sanayinde kullanılmakta. Bitki çayı olarak aktarlarda satılmakta. Belki de pazarlama sorunu olmayan ender yetiştiricilik çeşidinde biri” diye konuştu.

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.