MERMER OCAĞI PROJESİNE “ÇED GEREKLİ DEĞİL” KARARI

MERMER OCAĞI PROJESİNE “ÇED GEREKLİ DEĞİL” KARARI

Muğla’nın Milas ilçesi Çamlıbelen Mahallesinde 22,19 hektar ve 2,77 hektar büyüklüklerinde iki poligondan oluşan Mermer Ocağı Arama ve İşletme Projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.

A+A-

Milas’ın Çamlıbelen Mahallesinde orman vasıflı arazide bulunan 22,19 hektar ve 2,77 hektar büyüklüklerinde iki poligondan oluşan Mermer Ocağı Arama ve İşletme Projesi için“ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.

Çamlıbelen Mahallesine 650 metre uzaklıkta olan proje alanı kuru dere yatakları içerinde bulunuyor.

Projeye ilişkin detaylar şu şekilde:

“Proje alanı Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan Orman vasıflı araziler kapsamındadır.

Proje alanına en yakın yerleşim birimi sahanın yaklaşık olarak 650 m kuzeyinde bulunan Çamlıbelen mahallesidir. Ayrıca proje alanının yaklaşık olarak 2,5 km kuzeybatısında Kalınağıl mahallesi bulunmaktadır. Proje alanına en yakın konutlar, alanın yaklaşık 365 m. kuzeydoğusunda bulunan bağ evleri olup proje alanının 810 m. doğusunda da birkaç bağ evi bulunmaktadır.

Proje konusu faaliyet, Muğla ili, Milas ilçesi, Çamlıbelen mahallesi civarında 1/25.000 ölçekli n19c2 paftasında yer alan 99,01 ha.lık arama ruhsat sahasının 24,96 ha.lık kısmında gerçekleştirilmesi planlanan “202001190 Ruhsat Nolu Mermer Ocağı Arama ve İşletme Projesi”dir. Proje alanı 22,19 ha. ve 2,77 ha. büyüklüklerinde iki poligondan oluşmakta.

Proje alanı içerisinde ve çevresinde mevsimlik yağışlarla beslenen kuru dere yatakları bulunmaktadır. Proje alanının 1. poligonunun doğu kesimlerinde, 100 m. kuzeybatısında ve 100 m. kuzeydoğusunda birer kuru dere yatağı bulunmaktadır. Proje alanının 2. poligonunun sınırında da bir kuru dere yatağı bulunmaktadır.”

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.