MERTCAN AVCI SERBEST BIRAKILDI

MERTCAN AVCI SERBEST BIRAKILDI

Buse Nil TokurMuğla’nın Ula ilçesinde cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cinayet davası Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Davanın 3. duruşmasında 5 tanıktan 3’ü dinlendi. Dinlenen tanıklardan Cemal Metin Avcı’nın boşanma aşamasında ki eşi Eda Avcı, cinayetle alakalı bilgisi olmadığını ve cinayetin işlendiği bağ evini pandemi sürecinde hep kullandıklarını söyledi.Davada tanık olarak dinlenen...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla’nın Ula ilçesinde cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cinayet davası Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Davanın 3. duruşmasında 5 tanıktan 3’ü dinlendi. Dinlenen tanıklardan Cemal Metin Avcı’nın boşanma aşamasında ki eşi Eda Avcı, cinayetle alakalı bilgisi olmadığını ve cinayetin işlendiği bağ evini pandemi sürecinde hep kullandıklarını söyledi.

Davada tanık olarak dinlenen eş Eda Avcı, “Cinayetle alakalı bilgim yok. Salı günü sabah saat 6.50’de Akyaka komutanı aradı. Cemal’in cinayet işlediğini o zaman öğrendim. Pazartesi günü Cemal’in Akyaka’da olduğunu öğrendim. Maktul ile ilişkisini olduğunu öğrendim, şok oldum. Maktulün kaybolduğunu duyduktan sonra Cemal yaptıysa, bağ evinde yapacağı aklıma geldi. Oraya kayınvalidem, kayınpederim ve ortağımızla gittik. Bağ evi hep kullandığımız bir evdi. Gittiğimizde bağ evinde temizlik yapılmıştı. Her zamanki halinden daha temizdi. Avukat maktulün en son Cemal ile görüştüğünü ve maktulün kayıp olduğunu söyledi. Bağ evinde 20 dakika durduk. Kayınvalidem ve kayınpederimle saat 6.50 de öğrendikten sonra Akyaka’ya gittik. Mertcan biz bağ evindeyken işletmedeydi. Mertcan geç saatte geldi. Mertcan’a abin cinayet işlemiş dediğimde ‘hayır asla abim böyle bir şey yapmaz’ dedi” diye konuştu.

“CEMAL’İN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜM”

Sosyal medya da sürekli Pınar Gültekin ile ilgili paylaşımlar gördüğünü söyleyen Eda Avcı, “Maktulün sosyal medyada fotoğrafları sürekli paylaşılıyordu. Benim de kız çocuğum var. ‘Kaçırılmıştır, öldürülmüştür’ diye düşündüm, böyle bir algı oluştu. Maktul kaybolduğunda Cemal’in öldürdüğünü düşündüm ve birkaç zamandır orada vakit geçirdiği için oraya gittim. ‘Aldatılan kişi bendim’ orayı sürekli kullanıyorduk, orada yapabileceğini tahmin ettim. Eşimi tanıyorum” dedi.

Cinayetten sonra katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın hareketlerinde gariplik olduğunu fark ettiğini söyleyen Eda Avcı, “Cemal’in hareketlerinde değişiklik vardı. Zaten sakin bir kişiliği vardı fakat daha da sakindi, durgundu, içine kapanmıştı ve 4 gün boyunca yemek bile yemedi. Bir sıkıntısı olduğunu ve bana söylemediğini düşünmüştüm. Mertcan 16 Temmuz 2020’de bağ evine gittikleriyle ilgili bana bir şey anlatmadı” dedi.

“MANEVİ BİR BAĞLARI YOK”

Mertcan Avcı’nın 5 yıllık kız arkadaşı Bensu Cantekin, Mertcan Avcı’nın hareketlerinde gariplik hissetmediğini dile getirdi. Cantekin, “Cemal ile muhabbetim yok. Mertcan 5 yıllık erkek arkadaşım. Mertcan, abisinin işletmesinde hep abisine yardım ediyordu. Manevi bir bağları yok. Mertcan’ın hareketlerinde bir gariplik yoktu, hissetmedim. Olay zamanında yüz yüze görüşmedik, ama mesajlaştık ve telefon görüşmesi yaptık. O gün mesajda bana alkolleri taşıyacağını söylemişti. Olay akşamı telefonda görüştük” dedi.

Olayı 20 Temmuz 2020’de öğrendiğini söyleyen Cantekin, “Olayı 20 Temmuz 2020’de öğrendim. Abisinin gözaltına alındığını söyledi. ‘Abim Pınar ile ilgili gözaltına alındı, birinden değil benden öğren’ dedi” diye konuştu.

“OLAYI KAMERA KAYITLARINA BAKMAYA GELDİKLERİNDE ÖĞRENDİM”

Tutuklu sanık Mertcan Avcı, “Pazartesi sabahı sanayideydim. Kamera görüntülerine bakmak için 2 polis geldi. Görüntüleri izlettim. Olayı polislerden kamera kayıtlarına bakmaya geldiklerinde öğrendim” dedi.

Davada tanık olarak dinlenen Arda Abuleyla, “Olayla ilgili bir bilgim yok. Pınar’ın arkadaşı S.G. beni aradı Pınar’a ulaşamadığını söyledi, Cemal’e sormam için rica etti. Arkadaşının ricasıyla Cemal’i aradım. Pınar’ı ne zaman gördüğünü sordum. Pınarı uzun zamandır görmediğini söyledi. Akyaka küçük yer bir şeylerin konuşulduğunu duyduğum için sordum haberin var mı seni tehdit ediyormuş dedim. Cemal, haberi olmadığını ve tehdit etmediğini söyledi. Akyaka’da konuşulduğu kadarıyla 5 Milyon TL para ve araba istediği mevzuları olmuş” dedi.

Gültekin ailesinin aile avukatı Rezan Epözdemir, “Eda Avcı, Selim Avcı, Ayten Avcı ve ortağı ile o cinayet akşamı neden bağ evine gitti? Eda ev temiz dedi, DNA sigara izmaritinden alındı. Cemal bağ evine bozulan kokoreçleri yakmak için gittiğini ve bağ evini kullanmadıklarını söyledi. Bozuk kokoreçleri yakmak için neden 10 kilometre uzaklıktaki yere götürdü. Mertcan Avcı olay zamanında bağ evine gittiğinde her zaman yaktıkları kokoreçlerin kokusunda ki farklılığı nasıl fark etmedi. Eda her hafta sonu gittiklerini, sanıkta uzun zamandır bağ evini kullanmadıklarını söyledi. Ayten Avcı, Selim Avcı ve Eda Avcı’nın ifadeleri birebir aynı” ifadelerini kullandı.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık Mertcan Avcı denetimli olarak serbest bırakılırken bir sonra ki duruşma 26 Nisan 2021 tarihine ertelendi.

-OLAY

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablası ile telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada, Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce, bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin’in tekrar barışma isteğini geri çevirmesi üzerine genç kızı bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra bir varile bırakarak Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “canavarca hisle öldürmek” suçundan tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.