METİN ERGUN’DAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORU ÖNERGESİ

METİN ERGUN’DAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’ndeki MUÇEV Marina’nın yat yanaşma kapasitesinin artırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planı değişikliğinin askıya çıkarılmasıyla alakalı soru önergesi verdi.

A+A-

İmar planı değişikliğine konu olan bölgenin “Özel Çevre Koruma Alanı” olduğunu vurgulayan Ergun, yapılması öngörülen liman kapasitesi artışının bölgenin doğal ve turistik zenginliklerine ve altyapısına yönelik ciddi riskleri de beraberinde getireceğine yönelik halkın ve sivil toplum örgütlerinin haklı endişeleri bulunduğunu belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettiği önerge Metin Ergun bakanlığa şu soruları yöneltti:

1. Bahse konu imar planı değişikliği askıya çıkarılmadan önce bölgedeki yerel yönetimlerden ve sivil toplum kuruluşlarından herhangi bir görüş alınmış mıdır, alındıysa hangi görüşler ortaya konmuştur?

2. İmar planı değişikliği sonucu arttırılacak olan liman kapasitesinin yaratacağı risklere yönelik Bakanlığınız tarafından şimdiye kadar herhangi bir etki analizi yapılmış mıdır?

3. Eğer böyle bir etki analizi yapıldıysa; liman kapasitesinin arttırılması sonucu bölge altyapısı üzerinde temiz su, enerji ve ulaşım konusunda oluşacak baskının giderilmesi için hangi tedbirler alınmıştır?

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.