“METROPOL ŞEHİRLERİN MAĞAZALARINDA MUĞLA EVİNİ GÖRECEKSİNİZ”

“METROPOL ŞEHİRLERİN MAĞAZALARINDA MUĞLA EVİNİ GÖRECEKSİNİZ”

Köy Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Eray Çiçek, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğiyle, Muğla’da üretilen özellikle zeytinyağı ve bal gibi ürünlere katma değer sağlanması amacıyla Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının alt katında satış mağazası açıldığını ifade etti.

A+A-

Muğla Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birliği tarafından GEKA desteğiyle, Muğla’da üretilen özellikle zeytinyağı ve bal gibi ürünlere katma değer sağlanması amacıyla satış mağazası açıldı.

site-taslak-078.jpg

“MUĞLA ÜRÜNLERİNE KATMA DEĞER OLACAK”

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının alt katında satış mağazasının açıldığını ifade eden Köy Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Eray Çiçek, satış mağazasını Muğla’da üretilen ürünlere katma değer sağlamak amacıyla açtıklarını kaydetti.

site-taslak-079.jpg

Satış mağazasında bilgi veren Çiçek, “Muğla’da üretilen ürünlere nasıl bir katma değer sağlayabiliriz diye bir çalışma yapmıştık. Bu çalışmaların sonucunda böyle bir proje yapıldı. Bu projenin yürütülmesi konusunda arkadaşlar Köy-Koop Muğla Birliği’ni arkadaşlar uygun gördüler. Biz de bunun üzerine Güney Ege Kalkınma Ajansı’na bir proje yazdık. GEKA’dan yüzde 90 hibeleri bir kredi temin edilerek ve biz de öz kaynak koyarak bu mağazayı açtık. Muğla’nın en stratejik iki ürünü olan zeytinyağ ve balın tanıtılması gerektiğini, bunun daha geniş alanlara gönderilmesi gerektiğini düşündük. Daha yeni başladık. Önümüzdeki zamanlarda açılışını da yapacağız” dedi.

site-taslak-080.jpg

Çiçek, “Biz, Türkiye’nin metropol şehirlerinde bayilik vererek aynı mağazayı yapma planı içerisindeyiz. Mesela İstanbul’a gittiğinizde orada açılan mağazada aynı şu duvarda asılan, Muğla evini göreceksiniz. Ayrıca bizim için kıymetli olan Muğla paketlerimiz var. Vatandaşlarımız başka illere ziyarete gittiğinde bu kullanışlı olan Muğla paketlerini hediye olarak götürebilirler” ifadelerine yer verdi.

-NEVAL ARSLAN

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.