MGC’DEN ORMAN İŞÇİLERİNE VE BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

MGC’DEN ORMAN İŞÇİLERİNE VE BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, 21 Haziran’da başlayan ve 5 gün süren orman yangınında özveriyle görev yapan başta orman işçileri olmak üzere, halkı doğru ve hızlı bir şekilde haberdar etmek için gece gündüz çaba gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.

A+A-

Akbulut, yayımladığı teşekkür metninde, Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle hızla büyüdüğünü, alevleri kontrol altına almak için ekiplerin canhıraş mücadele verdiğini hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da hızlı bir şekilde yangın bölgesine geldiğini ve yangın kontrol altına alınana kadar bölgeden ayrılmadığına da dikkati çeken Akbulut, şöyle devam etti:

“Marmaris ilçesinde hepimizin ciğerini yakan orman yangınında maalesef 4 bin 500 hektar alanımız zarar gördü. Hem havadan hem de karadan ekipler insan üstü bir mücadele örneği ortaya koydu. Bizler de basın mensupları olarak doğru ve tarafsız bilgiyi en hızlı şekilde vatandaşlarımıza iletmek için yangının sıfır noktasında görev yaptık.Sayın bakanlarımızın en ufak gelişmede bile yaptıkları hızlı bilgilendirmeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu süreçte başta Sayın Bakanlarımız olmak üzere, Valiliğimize, Orman Bölge Müdürlüğümüze, büyükşehir belediyemize, fedakar orman işçilerimize, emniyet ve askeri birliklerimize, akredite olan sivil toplum kuruluşlarımıza, Türk Kızılay’ına, gönüllü vatandaşlarımıza gösterdikleri dayanışma ve koordineli çalışma için canı gönülden teşekkür ediyoruz.”

DOĞRU BİLGİ AKIŞI İLE MANİPÜLASYONUN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Akbulut, yangın alanında basın mensuplarının dayanışmasına ve özverili çalışmalarına da ayrı bir parantez açtı.

Yangın süreci, ilerleyişi, boyutu, çıkış nedeni ve yapılan müdahale konularında üstün bir çaba sergileyen basın mensuplarının yanığının sıfır noktasında görev aldığına vurgu yapan Akbulut, “Özellikle farklı kurumlarda görev almalarına rağmen tüm basın mensupları, koordineli bir şekilde 6 gün boyunca haber merkezlerine doğru, tarafsız ve hızlı bilgi akışı sağladı. Böylelikle geçmiş yıllarda yaşanan bilgi kirliliğinin de önüne geçildi. Manipülasyona fırsat verilmedi. Bu yönüyle de meslektaşlarımı kutluyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.