Milas’a yeni bir müze kazandırılacak

Milas’a yeni bir müze kazandırılacak

Sinem KarakayaKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Milas ilçesinde bir dizi antik kent ziyaretlerinde bulunarak, Milas’ın Gümüşkesen Mezar Anıtı’nı, Hekatomnos Anıt Mezarını ve Kutsal Alanlarını gezmişti. Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, sosyal medya hesabından duyuru yaparak, “Bakanımızla birlikte Milas’a yeni bir müze kazandırmayı planlıyoruz” dedi.“BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİNİ...

A+A-

Sinem Karakaya

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Milas ilçesinde bir dizi antik kent ziyaretlerinde bulunarak, Milas’ın Gümüşkesen Mezar Anıtı’nı, Hekatomnos Anıt Mezarını ve Kutsal Alanlarını gezmişti. Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, sosyal medya hesabından duyuru yaparak, “Bakanımızla birlikte Milas’a yeni bir müze kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

Milas’a yeni bir müze kazandırılacak

“BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ”

Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’la Gümüşkesen Mezar Anıtı’nı ilk ziyaret ettiğimizde yeni müze alanı olarak inşa edilmeye başlayan yapının arkeoloji ve kültürel değerlerimizle bir uyumu bulunmadığı, muazzam estetikle yapılmış eserin yanında yakışmadığı değerlendirmesini yapmıştık. Milattan Sonra 2. Yüzyıl, Roma döneminde tarihlenen ve bölgemizin önemli tarihi yapılarından Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın inşa edildiği tarihteki ruhunu koruyabilmek için, Sayın Bakanımızla sponsor bir firma tarafından hazırlanan yapının bertaraf edilmesi gerektiğinde mutabık olduk. Kültürel değerlerimiz bizim için çok önemli.  Şimdi Sayın Bakanımızla birlikte Milas’a yeni bir müze kazandırmayı planlıyoruz. Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı’nımızla birlikte Milas’ın eşsiz kültürel değerlerini tanıtmak, bölgemizin turizm potansiyelini artırmak için gayret sarf ediyoruz.”

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.