Milletvekili Adayı Özdağ: “YOKSULLAŞTIRAN, YOLSUZLUĞU VE YASAKLARI ARTTIRAN SİSTEME KARŞI HEP BERABER OLMALIYIZ”

Milletvekili Adayı Özdağ: “YOKSULLAŞTIRAN, YOLSUZLUĞU VE YASAKLARI ARTTIRAN SİSTEME KARŞI HEP BERABER OLMALIYIZ”

NEVAL ARSLAN // CHP Muğla 4. sıra Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ Muğla Medya Grubu bünyesinde bulunan gazeteleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Adayı Özdağ, “Oylarımıza sahip çıkalım, şimdi küskünlük zamanı değil. Şimdi hep beraber bu beğenmediğimiz, bizi fakirleştiren, yoksullaştıran, yolsuzluğu arttıran ve yasakları arttıran sisteme karşı hep beraber olmalıyız. Kemal Bey’e oy vereceğiz aynı zamanda da CHP’ye oy vereceğiz” dedi.

A+A-

CHP Muğla 4. sıra Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ Muğla Medya Grubu bünyesinde bulunan Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi ve Muğla Postası Gazetesi’ni ziyaret etti.

Seçim sürecine ilişkin gazetelerin Genel Yayın Yönetmeni ve yazı işleri müdürleri ile değerlendirmede bulunan Özdağ, “Oylarımıza sahip çıkalım, şimdi küskünlük zamanı değil. Şimdi hep beraber bu beğenmediğimiz, bizi fakirleştiren, yoksullaştıran, yolsuzluğu arttıran ve yasakları arttıran sisteme karşı hep beraber olmalıyız” dedi.

whatsapp-image-2023-04-24-at-10-25-17.jpeg

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Ziyarette Muğlalılara da seslenen CHP Muğla 4. Sıra Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ şu ifadelere yer verdi:

“Bu seçimde şunu gördük, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kötü bir sistem. Bu sistem, seçimden önce pazarlıkları artıracak bir sistem. Türkiye’ye kötülük yapılmıştır. Türkiye, kesinlikle bir adam tarafından, bir parti tarafından yönetilemez. Ben bir parti devletiyim denilemez.Çok hızlı bir şekilde iki şeyi değiştireceğiz. Cumhurbaşkanlığını değiştireceğiz, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştireceğiz. Onu da parlamento çoğunluğuyla yapacağız.”

“OYLARINIZ ÇÖPE GİTMESİN”

Özdağ, “Size diyorlar ki bir oy Kemal Bey’e bir oy falan partiye bu sistemde birinci olacak, ikinci olacak partiye yarıyor oylar. Üçüncüye kısmen yarıyor, dörde, beşe, altıya yaramıyor. Yüzde 20’lik oy çöpe gidecek. Temsilde adalet yok. Biran önce millet ittifakına oy verin. Cumhurbaşkanlık hükümet sistemini değiştirelim.Bir oy Kemal Bey’e bir oy falan partiye diyenler yanılıyorlar. D'Hondt sistemini bilmiyorlar ve ben öğrenmeye davet ediyorum. Oylarınız çöpe gitmesin istiyorsanız; Muğla’da 3 parti milletvekili çıkaracak gibi gözüküyor. Bir CHP, iki İYİ Parti, üç AK Parti. Dağılım nasıl olur, millet karar verecek” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’Yİ YENİDEN PARLAMENTER SİSTEM İLE TANIŞTIRALIM”

Biran önce parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğine değinen Milletvekili Adayı Özdağ, “Bize 360 milletvekili verin, çok hızlı bir şekilde parlamenter sisteme geçelim. Referanduma gidelim, hemen seçime gidelim, sandığa yerel yönetimlere de koyalım. Türkiye’yi yeniden parlamenter sistem ile tanıştıralım. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olan, mecliste olsun yetkiler. Kişide olmasın. Kemal Bey’de de olmasın, parlamentoda olsun. Oylarımıza sahip çıkalım, şimdi küskünlük zamanı değil. Şimdi hep beraber bu beğenmediğimiz, bizi fakirleştiren, yoksullaştıran, yolsuzluğu arttıran ve yasakları arttıran sisteme karşı hep beraber olmalıyız. Kemal Bey’e oy vereceğiz aynı zamanda da CHP’ye oy vereceğiz” dedi.

“İDEOLOJİLER ÜZERİNDEN DEĞİL PROJELER ÜZERİNDEN SİYASET YAPALIM”

“İdeolojiler üzerinden siyaset yapmayalım da projeler üzerinden siyaset yapalım” diyen Özdağ, “Zaman zaman duyuyorum; ideolojiler üzerine siyaset yapmak, halkçılık gibi. İşte ‘halkçıyız, işçiden yanayız, yoksuldan yanayız’ diyenlere sesleniyorum; Büyük villalarda oturup, büyük yalılarda oturup halkçılık yapılmaz. Ben Manisa’da üç dönem milletvekilliği yaptım, gelsinler halkçılığı Manisalılara sorup, öğrensinler. Halkçı kimmiş, öğrensinler. İdeolojiler üzerinden siyaset yapmayalım da projeler üzerinden siyaset yapalım. Bunu yaparsak, kimin halkçı, kimin halk düşmanı olduğu ortaya çıkar. Partinizin adının ne olduğu öneli değil, sizin ne tür icraatlar yaptığınız önemli. Adı adalet olur, adaletsizlik yaparsınız. Adı kalkınma olur, kalkınma yerine kalkınmayı kendinize tahsis edersiniz, millete kısmen verirsiniz” ifadelerine yer verdi.

“DEVLETLERİN DİNİ ADALETTİR”

Türkiye’nin ‘Eh işte’ iktidarından kurtulması gerektiğini söyleyen Milletvekili Adayı Özdağ, “Türkiye’de şeffaflık yok, hesap verme yok. ‘Eh işte’ iktidarı yerine ‘Vay be’ iktidarı gelmeli. Güven adaletle sağlanır, devletlerin dini adalettir” dedi.

CHP Muğla 4. sıra Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ şöyle devam etti:

“Muğla dört mevsimi aynı anda yaşayan şehirdir. Bu güne kadarki siyasetçilerin hizmetleri için teşekkür ederim. Herkes güzel şeyler yapmış ama bundan sonra onun üzerine çarpan etkisi yapmamız lazım. Biz birinci olduğumuzda muhalefetle de çok iyi geçineceğiz. Muhalefetin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Muhalefet varsa demokrasi vardır. Muhalefet milletvekilleri şimdiden derslerine çok iyi çalışsınlar. Bizi soru önergeleriyle, kanun teklifleriyle denetlesinler. Türkiye’yi zengin bir ülke yapalım, çocuklarımıza güzel bir ülke bırakalım.”

Gazetelerin Genel Yayın Yönetmeni Elvan Göçer ise, “Sayın Özdağ’ı önceden tanıyoruz. Siyasete kattığı değerin farkıdayız. Muğla milletvekili olduktan sonra da Muğla için yapacağı katkılara da eminiz. Çıkmış olduğu yolda başarılar diliyor, nazik ziyareti içinde çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.