Milletvekili Alban: “Külliye’ye değil hastane’ye ihtiyacımız var”

Milletvekili Alban: “Külliye’ye değil hastane’ye ihtiyacımız var”

Sinem KarakayaMuğla’nın Bodrum ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hukuki süreci tamamlanan külliye inşaatının devam etmesine CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban tepki gösterdi. Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu'nu gören 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde hafriyat çalışmaları yeniden başladığını söyleyen Alban, “Külliye’ye değil hastane’ye ihtiyacımız var” dedi.Milletvekili Alban, “Diyanet...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hukuki süreci tamamlanan külliye inşaatının devam etmesine CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban tepki gösterdi. Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu'nu gören 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde hafriyat çalışmaları yeniden başladığını söyleyen Alban, “Külliye’ye değil hastane’ye ihtiyacımız var” dedi.

Milletvekili Alban, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum'da Gökova Koyu manzaralı bir arazide, yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak devasa külliye inşaatına hukuki süreç tamamlanmadan yeniden başladı. Külliye inşaatı, Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu'nu gören 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor. Külliye yapımı ilk olarak 2016'da gündeme gelmiş, Bodrumluların itirazı ve hukuki süreç nedeniyle hafriyat çalışmaları durdurulmuştu. Ancak hafriyat çalışmaları yeniden başladı” dedi.

Konuyla ilgili itirazını dile getiren CHP Mürsel Alban şunları kaydetti:

“Bodrum, hem dünya hem de ülkemiz turizminin göz bebeği konumunda olan bir yer. Fakat Bodrum’un birçok alt ve üst yapı yapı sorunu var. Bu sorunların giderilmesi için yerel yönetim yani CHP’li Bodrum Belediyesi üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Fakat, ilçemizde belediyemizin maddi olanaklarını aşan sorunlar mevcuttur. Merkezi yönetimden yeterli bütçenin gelmemesi nedeniyle bir çok proje beklemektedir. AKP hükümeti öncelikli olarak Bodrum’un temel sorunlarına giderilmesi için ödenek yollamadır. Örneğin inşaatı yaklaşık 4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi neden bitirilememiştir? Hastane inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, başta Bodrum’a ihanettir. Yaz dönemimde Bodrum’a gelen birçok yurttaşımız Pandemi nedeniyle büyük kentlerdeki evlerine dönmedi, Bodrum’da kaldı. Şu an Bodrum’un nüfusu 400 binin üzerindedir. Fakat pandemi döneminde bu büyük nüfusa hizmet edecek yeterli kapasitede hastane bulunmamaktadır. AKP hükümeti oy kaybettikçe dini duyguları sömürmeye, devam etmektedir. Ben buradan çağrı yapıyorum: Bodrum’un medreseye, külliyeye değil hastaneye ihtiyacı vardır. Paranız varsa önce hastaneyi bitirin. Diyanet kendisine ayrılan parayı Sağlık Bakanlığı’na göndersin, hastane tamamlansın. Akla ve vicdana uygun olan budur.”

Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.