Milletvekili Alban: “Muğla’da çiftçiyi bitirdiler”

Milletvekili Alban: “Muğla’da çiftçiyi bitirdiler”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, çiftçilerle ilgili sunduğu soru önergesine gelen yanıtla ilgili açıklamalarda bulundu.Milletvekili Alban, Muğla’da 2020 yılında Küçük Aile İşletmesi kapsamındaki bin 924 işletmeye, işletme başına bütün bir yılda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 300 TL destek verildiğini belirtti.ÇİFTÇİ TOPRAĞI TERK EDİYORNüfusu bir milyonu geçmesine rağmen çiftçi sayısı 27 binlerde kalan Muğla’nın, Türkiye...

A+A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, çiftçilerle ilgili sunduğu soru önergesine gelen yanıtla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Alban, Muğla’da 2020 yılında Küçük Aile İşletmesi kapsamındaki bin 924 işletmeye, işletme başına bütün bir yılda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 300 TL destek verildiğini belirtti.

ÇİFTÇİ TOPRAĞI TERK EDİYOR

Nüfusu bir milyonu geçmesine rağmen çiftçi sayısı 27 binlerde kalan Muğla’nın, Türkiye örneği olduğunu belirten Milletvekili Alban, “Muğla’dan az buçuk biraz daha büyük olan Hollanda’nın tarım ihracatı, 100 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış durumdadır. Dünya genelinde tarım üretimi artıyor, tarımla uğraşanların sayısı artıyor fakat AKP hükümetinin kötü yönetimi, ülkemizde çiftçiyi topraktan kaçırıyor, çiftçi bırakın kar elde etmeyi, maliyetini bile karşılayamadığı için tarımı bırakıyor” dedi.

BORÇLARI YAPILANDIRACAĞIZ

CHP iktidarında çiftçinin rahat bir nefes alacağını vurgulayan Milletvekili Alban, “İktidara geldiğimiz takdirde, üretimden çıkan ve üretim yapılmayan tarım arazilerini üretime kazandıracağız. Üretim planlaması yapacağız. Çiftçimizin sırtında ağır bir yük olarak duran borçları yapılandıracağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.