Milletvekili Ergun:“Turizm, gelir kaybına uğradı”

Milletvekili Ergun:“Turizm, gelir kaybına uğradı”

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, turizm otelcilerinin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve ederinin çok altında fiyatlara satılan otellerin sayısı hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Ergun, “Pandemiden dolayı turizm sektörümüz çok ciddi şekilde gelir kaybına uğradı” dedi.Sinem KarakayaCoronavirüs salgını nedeniyle olumsuz etkilenen...

A+A-

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, turizm otelcilerinin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve ederinin çok altında fiyatlara satılan otellerin sayısı hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Ergun, “Pandemiden dolayı turizm sektörümüz çok ciddi şekilde gelir kaybına uğradı” dedi.

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgını nedeniyle olumsuz etkilenen sektörlerden biri olan turizm otelcilerinin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve ederinin çok altında fiyatlara satılan otellerin sayısı hakkında İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti.

Milletvekili Ergun, “Bilindiği gibi, 2020 Yılı boyunca yaşanan Pandemi etkisinden dolay turizm sektörümüz çok ciddi şekilde gelir kaybına uğramıştır. Sektörün en fazla kayıp yaşayan kesimlerinin başında ise otel işletmelerimiz gelmektedir. Bununla beraber, son zamanlarda otelcilik sektörünün geleceği adına endişe verici birçok haber kamuoyuna yansımış durumdadır. Bu sebeple, otelcilik sektörünün mevcut durumuna yönelik Bakanlığınız tarafından bazı hususların açıklığa kavuşturulması gerekmektedir” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Ergun, Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti:

“Turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmelerinin toplam borcu ne kadardır?, Borçlu otel işletmeleri arasında kredilerini ödeyemedikleri için icralık olan ve takibe düşen işletmelerin sayısı kaçtır?, 2020 Yılı içerisinde turizm işletme belgesine sahip kaç otel el değiştirmiştir ve bu konuda son beş yılın ortalaması kaçtır?”

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.