MİLLETVEKİLİ ERGUN İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞTU

MİLLETVEKİLİ ERGUN İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞTU

NEVAL ARSLAN// İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca, Muğla İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki teşkilatların yerel yönetimler birimlerindeki görevlileri, bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

İYİ Parti Muğla Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca düzenlenen program kapsamında İYİ Parti Muğla heyeti Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan basın toplantısı ve istişare toplantısı öncesi Menteşe esnafını ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinin ardından İYİ Parti heyetince istişare toplantısı için Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne geçildi.

Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergun’un başkanlığında yapılan istişare toplantısına, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mete Koca, Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Aydın İl Başkanı Recep Taner, Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve partililer katıldı.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun istişare toplantısında yaptığı konuşmada, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın 2022 yılı bölgesel nitelikteki ikinci toplantısı olduğunu dile getirerek, bu tarz bölgesel toplantıların önümüzdeki günlerde devam ettireceklerini kaydetti.

Milletvekili Ergun, “Bu toplantı vesilesiyle partimizin yerel yönetimlerle alakalı politikalarını kapsamlı şekilde değerlendirme ve geliştirme imkânı bulacağız. Ayrıca Aydın, Denizli ve Muğla illerimizdeki yerel yönetimlerle alakalı politikalarımızı da hep birlikte istişare edeceğiz.Bu şehirlerimizin çevreye ve doğaya zarar vermeden sürdürülebilir bir şekilde nasıl imar edilebileceği üzerine görüş alışverişlerinde bulunacağız.” dedi.

“KEYFOKRASİ”

Türkiye’nin, 2017’de kabul edilen ve 2018 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yönetildiğini dile getiren Ergun, O tarihten bugüne kadar geçen 4 yılda da krizin yaşanmadığı hiç bir alanın kalmadığını belirtti.

Milletvekili Ergun şöyle devam etti:

“Mevcut sistem, demokrasinin özü olan güçler ayrılığı yerine, güçler birliğine dayanan keyfi bir tek adam rejimi olarak tasarlanmış ve o haliyle de uygulanmaya başlanmıştır. Siyaset bilimi literatüründe bir karşılığı olmayan ülkemizdeki bu sisteme bir ad vermek gerekirse belki ‘Keyfokrasi’ denilebilir. Yani keyfe bağlı uygulamaların yapıldığı tam bir kuralsızlık ve kurumsuzluk sistemidir.Hal böyle olunca hukuk sistemi tamamen siyasetin kontrolüne geçmiş, demokrasi kötürüm hale getirilmiştir.Geçtiğimiz son 4 yılda şahit olduğumuz tüm bu hukuksuzluklar ve demokratik sistemi tahrip eden politikalar,ülkemizi sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda ağır sonuçlara doğru sürüklemiş ve bu durum insanımız için katlanılamaz hal almıştır.Özellikle ülkemizin ekonomik direnci tükenme noktasına ulaşmış, dışsal şoklara karşı savunmasız hale gelmiştir.”

“ENFLASYON SON 40 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKMIŞTIR”

Türk Lirası’nın son 4 yılda dünyada en fazla değer kaybeden para birimlerinden birisi haline geldiğine dikkat çeken Ergun,  “Ülkemizin borçları ve iktisadi riskleri her geçen gün artıyor. Türk Lirası’nda yaşanan benzeri görülmemiş değer kaybı, enflasyonu son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştır.Türkiye’de, iktidarın akla mantığa sığmayan ekonomi politikaları sebebiyle hiç kimse önünü görememektedir. Mevcut iktidar ise bu vahim tabloyu ya okuyamamakta ya da gerçeğe aykırı bir şekilde inkâr etmektedir. Türkiye’yi karşı karşıya bıraktığı bu derin sorunları çözmek yerine, adeta dalga geçer gibi gelişme ve kalkınma masalları anlatmaktadır.Ülkemiz,behemahal kurumların yetkisinin var olduğu, kuralların geçerli olduğu Parlamenter Demokratik Sisteme geçmelidir.Mevcut iktidarın yarattığı sorunlar ne kadar derin olursa olsun, Türkiye çaresiz değildir.Türk milleti de sahipsiz değildir.İYİ Parti, Türkiye’ye makûs talihiymiş gibi dayatılan bu tabloyu tersine çevirme kararlılığında ve milletimizi hak ettiği refah seviyesine çıkarma azmindedir. Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in liderliğinde söz konusu hedefimize ulaşacağımıza inanmaktayız.” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ UMUT DOLU YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI”

İYİ Parti olarak bu sene partinin 5’inci kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını söyleyen Ergun, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde İYİ Parti’nin kuruluşu, Türk siyasetinde bir dönemin sonu olurken, aynı zamanda umut dolu yeni bir dönemin de başlangıcı olmuştur. 2019 Yerel seçimlerinde görüldüğü gibi İYİ Parti, Türk siyasetinin kurgulanan yapısını köklü bir biçimde değiştirme gücündedir. Bundan sonra da Türkiye’de yaşanacak köklü değişimlerin itici gücü yine İYİ Parti olacaktır. Biz insanlarımıza güçler ayrılığının ve hukukun üstünlüğünün tam anlamıyla işlediği demokratik bir sistemde müreffeh bir hayatı vaat ediyoruz.Milletimizin her geçen gün artan desteği ile Türk insanına hak ettiği hayat standartlarını sağlayana kadar da mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Ergun’un konuşmasının ardından, yerel yönetimler istişare toplantısı başladı.

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.