Milletvekili Ergun,  usta öğreticilerin sorunlarını meclise taşıdı

Milletvekili Ergun, usta öğreticilerin sorunlarını meclise taşıdı

Sinem KarakayaİYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Halk Eğitim Merkezlerinde istihdam edilen ve Pandemi sürecinde çok büyük mağduriyetler yaşayan usta öğreticilerin sorunları hakkında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yanıtlaması talebiyle sorular yöneltti. Ergun, “Usta öğreticilerin Covid-19 salgını döneminde tüm ekonomik gelirleri ortadan kalkmış durumda” dedi.Ergun, “Bakanlığınıza...

A+A-

Sinem Karakaya

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Halk Eğitim Merkezlerinde istihdam edilen ve Pandemi sürecinde çok büyük mağduriyetler yaşayan usta öğreticilerin sorunları hakkında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yanıtlaması talebiyle sorular yöneltti. Ergun, “Usta öğreticilerin Covid-19 salgını döneminde tüm ekonomik gelirleri ortadan kalkmış durumda” dedi.

Ergun, “Bakanlığınıza bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde kısmi zamanlı olarak istihdam edilen yaklaşık olarak 90.000 usta öğretici olduğu düşünülmektedir. Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kurumlar, 16 Mart 2020 tarihinde kapanmıştır. Bakanlık tarafından alınan kararla, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler idari izinli sayılmış, ancak ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler, mevzuat gerekçe gösterilerek bu kapsamın dışında tutulmuştur. Ayrıca usta öğreticiler, yılda 11 aydan daha fazla çalışamadıkları için Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne göre kıdem tazminatı hakkı elde edememektedirler. Bununla beraber, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen kendi alanlarındaki sorumluluklarını yerine getirmektedirler, ancak; devlet memurlarına verilen haklardan yararlanamamaktadırlar” dedi.

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ UZAKTAN EĞİTİME BAŞLAYACAK MI?

Milletvekili Ergun, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Asgari ücretin altında gelirleri olan usta öğreticilerin Covid-19 salgını döneminde tüm ekonomik gelirleri ortadan kalkmış durumdadır. Usta öğreticiler için maddi bir destek sağlanacak mıdır?  Covid-19 salgını sebebiyle yapılan, uzaktan eğitim düzenlemeleri Halk Eğitim Merkezleri’ni kapsamamış ve bundan dolayı usta öğreticiler işsiz kalmışlardır. Halk Eğitim Merkezleri uzaktan eğitime başlayacak mıdır? Eğer başlayacak ise ne zaman başlayacaktır?Bakanlığınız tarafından, usta öğreticiler için kadro açılması konusunda bir çalışma var mıdır?Bununla ilgili bir çalışma varsa, usta öğreticilerin haftalık ders saatleri ve ücretlerinde düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?Böyle bir çalışma varsa, usta öğreticin SGK primleri geçmiş tarihli olarak düzetilerek, özlük hakları iade edilecek midir?Böyle bir çalışma varsa, usta öğreticilerin de işsizlik sigorta primine dâhil edilmeleri, işsiz kaldıklarında işsizlik maaşından ve kıdem tazminatı hakkından yararlanmaları sağlanacak mıdır?”

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.