Milletvekili Ergun:“Üreticilerimiz için bu yıl ‘afet yılı’ ilan edilmeli”

Milletvekili Ergun:“Üreticilerimiz için bu yıl ‘afet yılı’ ilan edilmeli”

Coronavirüs salgını ve bu yıl yaşanan şiddetli kuraklık nedeniyle bal üretiminde %70-80’lere varan rekolte kaybı yaşayan arıcıların sorunlarını İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun meclise taşıdı. Arıcıların ihtiyaç duyduğu desteklerin sağlanıp sağlanmayacağı Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye soran Milletvekili Ergun, “Üreticilerimiz için bu yıl ‘afet yılı’ ilan edilmeli” dedi.İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof....

A+A-

Coronavirüs salgını ve bu yıl yaşanan şiddetli kuraklık nedeniyle bal üretiminde %70-80’lere varan rekolte kaybı yaşayan arıcıların sorunlarını İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun meclise taşıdı. Arıcıların ihtiyaç duyduğu desteklerin sağlanıp sağlanmayacağı Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye soran Milletvekili Ergun, “Üreticilerimiz için bu yıl ‘afet yılı’ ilan edilmeli” dedi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un olağanüstü ve şiddetli kuraklıktan en çok etkilenen tarımsal kesimlerden birisi olan, bu sebeple bal üretiminde %70-80’lere varan rekolte kaybı yaşayan arıcıların ihtiyaç duyduğu desteklerin sağlanıp sağlanmayacağını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, İçinde bulunduğumuz 2020 yılı boyunca iklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle arıcılık sektörü ciddi şekilde zarar görmüş, bal üretiminde büyük bir rekolte kaybı yaşanmıştır. Özellikle çam balı üretiminde rekolte kaybının %70-80’lere ulaştığı üreticilerimiz tarafından ifade edilmektedir. Ekonomik kriz ve pandemi koşullarından dolayı oldukça zor günler geçiren üreticilerin devlet desteğine olan ihtiyacı çok daha fazla durumdadır. Bundan dolayı, arıcılıkla uğraşan üreticilerimiz için bu yılın “afet yılı” ilan edilmesi, sektörün yaralarının sarılması için olağanüstü tedbirlerin alınması ve üreticimizin ihtiyaç duyduğu desteğin verilmesi zaruret haline gelmiştir” dedi. Milletvekili Ergun, cevaplaması istemiyle Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti: “Bakanlığınız tarafından, arıcılık sektörüne büyük zarar veren kuraklık sonrasında sektöre yönelik herhangi bir hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? Eğer böyle bir çalışma yapıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmıştır?,  Bakanlığınız tarafından, önümüzdeki yıllarda Muğla’da iklim değişikliğinin arıcılık sektörüne yönelik olumsuz etkileri ile başa çıkabilmek için alınması gereken yapısal tedbirler konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?, Bakanlığınızın, arıcılıkla uğraşan üreticilerimizin kuraklık sonucu gördükleri zararı hafifletmek için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının ertelenmesine yönelik bir çalışması var mıdır?, Bakanlığınız tarafından, üreticimizin kuraklık nedeniyle zarar etmesi ve buna bağlı olarak arılarını kış döneminde besleyemeyecek duruma gelmesinden dolayı, gelecek yılki üretimi koruyabilmek için arılarını beslenebilmesi için üreticiye yönelik bir destek verilmesi planlanmakta mıdır?”

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.