Milletvekili Gökcan: “Kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz”

Milletvekili Gökcan: “Kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz”

Sinem KarakayaCumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934'te Seçme ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. , 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan bir mesaj yayınlayarak, “Kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Kadınlarımızın...

A+A-

Sinem Karakaya

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934'te Seçme ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. , 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan bir mesaj yayınlayarak, “Kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlarımızın siyasal temsilinde, bürokrasi, akademik, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son on sekiz yıldır ciddi mesafeler kaydettik. Ak Parti olarak çok sayıda düzenleme ve iyileştirmeye imza attık. Kadınlarımız için çalışmaya devam ediyoruz. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini daha da artıracağız. Kadınlarda okuryazarlık oranını yüzde 100 seviyesine yükselteceğiz. Kadınların ekonomik hayattaki rollerinin geliştirilmesine yönelik yeni destek mekanizmaları geliştireceğiz. Yeni hükûmet sistemiyle, vizyonunu daha da güçlendirerek iş kadınlarımızın küresel ölçekte söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz. Bizim Ak Parti ve ülke olarak gideceğimiz yer bellidir, hedefimiz nettir. Bu hedef de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isabetle belirttiği muasır medeniyetler seviyesi ve hatta üstüdür. Bu hedefe ulaşmak ve ülkemizin aydın geleceği için kadınlarımız büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede kadınlarımız için yaptığımız düzenlemeleri ve projeleri daha ileriye taşımakta kararlıyız. Seçme ve seçilme hakkının verilmesi günü vesilesi ile başta Muğlalı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızdan her alanda daha fazla görünür olmalarını ve seçilme hakkını kullanmada daha aktif olmalarını bekliyoruz.”

Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.