MİLLETVEKLİ ERBAY: “İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI BİR FABRİKA”

MİLLETVEKLİ ERBAY: “İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI BİR FABRİKA”

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır- Deştin Mahallesi’ne yapılması planlanan ve birçok kesim tarafından tepki gören Çimento Fabrikasıyla ilgili siyasilerin de itirazı sürüyor.Geçtiğimiz günlerde konuyu Meclis’e taşıyan Memleket Partisi’nin ardından CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay da bölgeye giderek sosyal medya hesabında video yayınladı.Fabrikanın kurulmasının insan sağlığına zararlı olduğunu vurgulayan Erbay, “İnsanların...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır- Deştin Mahallesi’ne yapılması planlanan ve birçok kesim tarafından tepki gören Çimento Fabrikasıyla ilgili siyasilerin de itirazı sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde konuyu Meclis’e taşıyan Memleket Partisi’nin ardından CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay da bölgeye giderek sosyal medya hesabında video yayınladı.

Fabrikanın kurulmasının insan sağlığına zararlı olduğunu vurgulayan Erbay, “İnsanların yaşamına yakın olan bir fabrikanın bu bölgede kurulması doğru değildir. İnsan sağlığına zararlı bir fabrika” şeklinde konuştu.

Milletvekili Burak Erbay, şunları söyledi:

“Az önce Bayır tarafında yapılmak istenen fabrika civarını gezdim. O bölgeyi olumsuz etkileyeceğini söyledik. İnsanların yaşadığı alanlara çok fazla sıkıntı. Su barajına çok fazla yakın. Çimento fabrikasının atıklarının buraya karışmaması mümkün değil. İnsan sağlığına zararlı bir fabrika. Dünyanın birçok yerinde kent merkezlerinden çok uzakta kurulan bir fabrikadır çimento fabrikası. O yüzden su kaynaklarına zarar verecek çimento fabrikasının, insanların yaşamına yakın olan bir fabrikanın bu bölgede kurulması doğru değildir. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi hukuki sürecin tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyorum.”

Bu haber toplam 435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.