Miniklerden anlamlı farkındalık

Miniklerden anlamlı farkındalık

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi, ihtiyaç sahipleri vatandaşların yararlanabilmesi için “ihtiyaç sahipleri için giysi dolabı” hazırladı. İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Gelin bu giyim eşyalarını paylaşıp, insanları sevindirelim” dedi.Sinan BoyacıSoğuk kış aylarında ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için giysi dolabı hazırlayan Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çeşitli projeleriyle...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi, ihtiyaç sahipleri vatandaşların yararlanabilmesi için “ihtiyaç sahipleri için giysi dolabı” hazırladı. İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Gelin bu giyim eşyalarını paylaşıp, insanları sevindirelim” dedi.

Sinan Boyacı

Soğuk kış aylarında ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için giysi dolabı hazırlayan Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çeşitli projeleriyle farkındalık yaratmaya devam ediyor. Kreş önüne konuşlandırılan dolaba, kullanılmayan veya küçük gelen kıyafetler bırakılarak ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürülüyor.

“Gelin bu giyim eşyalarını paylaşıp, insanları sevindirelim” diyen Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi işletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Hepimizin evlerinde gardıroplarında, hala giyilebilir ve işe yarar olmasına rağmen kullanılmayan pek çok kıyafet ve giyim eşyamız vardır. Bu sadece ekonomik nedenlerle de değil; zamanla alınan kıyafetlerin birikmesi, vücudumuzun kilo dengesindeki değişiklikler sonucu kalanlar, özellikle büyüme çağındaki çocukların değişen beden ölçüleriyle birlikte artakalan hala kullanılabilecek giyim eşyaları olabiliyor. Bir tarafta öylece bekleyen kıyafetler diğer taraftan ise imkânı olmayıp da kış günü üzerinde paltosu olmayanlar, soğuk havalarda üzerinde mevsime uygun giyimi ve ayakkabısı olmadan okula giden çocuklar, kıyafeti olmayan anneler, babalar, dedeler. Televizyonlarda sıkça gördüğümüz karlı havalarda okula paltosuz ve terlikle giden çocuklar, Konya’da giyim eşyası ve yakacak odunu olmayan annenin, soğuktan donan yavrusu Ayaz Bebek, Antalya' da Reyhan bebek, bir şehidimizin cenazesinde, şehit babanın oğluna veda ederken altı delik ayakkabı giymesi… Maalesef, bu durumda olan yüz binlerce insan var.  Peki ne yapalım? Gelin bu giyim eşyalarını paylaşıp, insanları sevindirelim” dedi.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.