Miniklerden, Yerli Malı Haftası kutlaması

Miniklerden, Yerli Malı Haftası kutlaması

Sinan BoyacıHer sene 12 – 18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası, Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bal Arısı Kreşi ve Gündüz Bakım Evi öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük bir coşku ile kutladı.Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan etkinlikte, öğrenciler hazırladıkları şarkı ve şiirleri okudu. Daha sonra öğrenciler tarafından tezgâhta pazarcılık yaptı. Etkinlikte konuşan Özel Bal Arısı Kreşi...

A+A-

Sinan Boyacı

Her sene 12 – 18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası, Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bal Arısı Kreşi ve Gündüz Bakım Evi öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük bir coşku ile kutladı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan etkinlikte, öğrenciler hazırladıkları şarkı ve şiirleri okudu. Daha sonra öğrenciler tarafından tezgâhta pazarcılık yaptı. 

Etkinlikte konuşan Özel Bal Arısı Kreşi ve Gündüz Bakım Evi işletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Balarısı Kreş ve Gündüz Bakımevi çocukları TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI'nı semtin pazarcılarını canlandırarak kutladı”dedi.

Etkinlikte konuşan Balarısı Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Kurucu Müdürü Egehan Buse Çavdar: "Birinci Dünya Savaşı sonrası oluşan darboğazın giderilmesi amacıyla Atatürk'ün önderliğiyle yurtta toplumsal bilincin oluşması için tutumlu olmaya yönelik kongreler düzenlenmiştir. Bu hareketin devamında 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanan gün, 1983 yılından itibaren her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında "TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI" olarak kutlanmaya devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz zor günleri atlatabilmek için biz de geçmişte olduğu gibi günümüzde de yerli malına olan yönelimi arttırmalı, yerli malını kullanmanın aslında ulusal bir görev olduğu bilinci aşılamayı ve tutumlu olmayı gelecek kuşağa da aktarmalıyız." dedi

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.