MSKÜ öğrencilerinden Van’a anlamlı destek

MSKÜ öğrencilerinden Van’a anlamlı destek

Buse Nil TokurMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hayata geçirilen  “Ses Veriyorum” projesi kapsamında Van’da bulunan bir köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapıldı.Van’daki ihtiyaç sahiplerine, ihtiyaçları olan eşyaları toplayıp ulaştırmayı hedeflendiği projede, yardımsever insanlar tarafından bu eşyalar proje ekibince toplanıp,...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hayata geçirilen  “Ses Veriyorum” projesi kapsamında Van’da bulunan bir köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapıldı.

Van’daki ihtiyaç sahiplerine, ihtiyaçları olan eşyaları toplayıp ulaştırmayı hedeflendiği projede, yardımsever insanlar tarafından bu eşyalar proje ekibince toplanıp, ihtiyaç sahibi çocukların okuduğu okula gönderilerek, öğretim hayatlarına katkı sağlandı.

Öğretmen adayları olarak, Van’daki soğuk hava koşullarında ve yetersiz araç gereçlerle eğitim gören çocuklara daha eşit bir eğitim ortamı sağlayabilmek için çabaladıklarını dile getiren Proje Sorumlusu Aslı Kurnaz, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirdiğimiz “Ses Veriyorum” projesini, Van'daki köy okulunda zor şartlarda eğitim gören çocukların sesi olabilmek amacıyla başlattık. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" atasözünden yola çıkarak, tek bir kişinin solo sesi, birden fazla kişinin sesi ile bir koro halinde daha fazla ses getirebiliriz dedik. Projeye destek sağlayan tüm yardımseverlere, proje ekip arkadaşlarıma ve projeyi gerçekleşmemizde bize yol gösteren topluma hizmet uygulamaları ders öğretmenimiz Doç. Dr. Hamit Yokuş'a teşekkür ediyoruz. Umarız “Ses Veriyorum” projemiz bu tür sosyal sorumluluk projelerinin çoğalmasında vatandaşlara ilham olur. Unutmayın, biz koro halinde daha güçlü bir sesiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.