MSKÜ’DEN ÜLKEDE İLK DİSİPLİNLARARASI ÖĞRENCİ KONGRESİ

MSKÜ’DEN ÜLKEDE İLK DİSİPLİNLARARASI ÖĞRENCİ KONGRESİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen ve ülkede ilk disiplinlararası öğrenci kongresi olma özelliği taşıyan MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi yoğun katılımla tamamlandı.

A+A-

Sosyal, Fen, Sağlık ve Eğitim Bilimleri alanlarında öğrenim gören tüm önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin disiplinlerarası çalışmalarını tanıttıkları, paylaştıkları, tartıştıkları ve yeni bakış açıları elde ettikleri kongrede, öğrenciler sözlü bildiri ve poster bildiri ile disiplinlerarası çalışmalarını araştırmacılara sundu.

Ülkede disiplinlerarası bir öğrenci kongresi olması açısından ilk olan bu organizasyon, ilimizden bölgemizden ve ülkemizden çok sayıda öğrenciye ve araştırmacıya ev sahipliği yaptı.

Yoğun katılımla gerçekleşen kongrenin açılışına çevirimiçi ortamdan katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise çok disiplinli araştırma çalışmalarının önemini vurguladı.

Kongrede konuşma yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu Kongre ile öğrencilerin güçlerini birleştirerek daha müreffeh, öz kaynakları daha güçlü bir Türkiye’ye yeni ufuklar açacaklarına gönülden inandığını söyledi.

Toplam 43 oturumda gerçekleşen MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi’nde öğrenciler, 3 gün boyunca 4 farklı salonda, disiplinlerarası çalışmalarını diğer araştırmacılarla paylaşma fırsatı yakaladı.

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.