Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 17-23 Ekim 2025 tarihleri arasında Niğde 5. Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında “Modern Türk Mutfağı Ekip” kategorisinde 2.oldu.

Üniversitemizi temsil eden öğrencilerimiz; Mehmet Bahçeci, İsmet Dural ve Osman Mithatcan Büyükçalık, ikincilik ödülünü kazanarak altın madalya almaya hak kazandı.

Bu festival, Türkiye’den 185, dünyanın farklı bölgelerinden 75, akademik düzeyde 40 olmak üzere toplam 300 civarında duayen şefleri, Türkiye’nin farklı illerinden üniversite ve lise öğrencilerini bir araya getirerek, Niğde’nin zengin mutfak kültürünü, geleneksel misafirperverliğini ve bölgesel ürünlerini keşfetme imkânı sundu.

Dekan Yardımcısı, Panele Konuşmacı Olarak Katıldı

Öte yandan MSKÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu, “Alternatif Bir Beslenme Biçimi olarak Vejetaryenlik” konulu panele davetli konuşmacı olarak katıldı.

Küresel ısınma caretta caretta yavrularının cinsiyetini de etkiledi
Küresel ısınma caretta caretta yavrularının cinsiyetini de etkiledi
İçeriği Görüntüle

MSKÜ olarak gururlu olduklarını dile getiren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu, “Üniversitemizi başarıyla temsil eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimiz Mehmet Bahçeci, İsmet Dural, Osman Mithatcan Büyükçalık’ı tebrik ederim. Menü seçimi ve demo hazırlık sürecindeki katkılarından dolayı Öğr. Gör. Adnan Acar'a teşekkür ederim” dedi.

Muhabir: EZGİ KARABACAK