MUÇEP’TEN KIZILBÜK AÇIKLAMASI

MUÇEP’TEN KIZILBÜK AÇIKLAMASI

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat.  Ort. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük  Resort  Otel  ve Devremülk”  projesine İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz’da “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti.Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) tarafından yapılan açıklamada, “Sinpaş GYO ve Kızılbük GYO’nun Marmaris’in en güzel koylarından...

A+A-

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat.  Ort. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük  Resort  Otel  ve Devremülk”  projesine İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz’da “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) tarafından yapılan açıklamada, “Sinpaş GYO ve Kızılbük GYO’nun Marmaris’in en güzel koylarından biri olan Kızılbük’teki otel inşaatı ve devre mülkler, alış-veriş merkezi, villalar, spa, yat limanı yaparak doğayı, ortak yaşam alanlarımızı adeta talan ederek işgal etmesine, yağmalamasına itiraz ediyoruz. Muğla Valiliğinin ÇED gerekli değildir kararını kabul edilemez buluyoruz. Bu kararın ivedilikle iptali zorunludur. Bileşenlerimizden Marmaris Kent Konseyinin, Marmaris MUÇEP Meclisimizin ve Marmarisli Yurttaşların Eylül başında açmış olduğu davayı destekliyoruz” denildi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI YAPILMIŞ BİR SALDIRI SAYIYORUZ”

Şirket tarafından MUÇEP Marmaris Sözcüsü Halime Şaman’a karşı açılan ve tazminat talebi içeren haksız rekabet davası açıldığını ifade eden MUÇEP, “İfade özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırı sayıyoruz. Bu tür davaların yaşam savunucularının itirazlarını engellemek, mücadelemizin önünü kesmek için yapıldığını biliyoruz. Haklı davalarında Marmarislilerin yanındayız, birlikteyiz. 30.11.2021 tarihinde saat 15.10’da Çağlayan’da 5. Asliye Ticaret Mahkemesinde Sinpaş’ın haksız tazminat talebine karşı hep birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz. Yaşam savunucusu Halime Şaman ve Marmarisli dostlarımız yalnız değildir!” dedi.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.