Muğla Beyazay Derneği’nden Engelli Öğrencilere Burs Desteği Duyurusu

Muğla Beyazay Derneği’nden Engelli Öğrencilere Burs Desteği Duyurusu

Türkiye Beyazay Derneği'nin Muğla Şubesi, dernek başkanı Pınar Boyacı'nın öncülüğünde,  engelli öğrencilere yönelik eğitim bursları sunarak destek olmaya devam ediyor.

A+A-

Pınar Boyacı, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi'nin başkanı olarak; engelli kaynaştırma eğitiminde okuyan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik burs programını duyurdu. Başkan Boyacı, yaptığı açıklamada, bursun toplamda 9 ay sürecek bir destek olduğunu; Şubat, Mart ve Nisan aylarında üç seferde ödeneceğini belirtti. Bursların öğrencilerin eğitimlerini daha iyi şartlarda alabilmeleri ve böylece hem bireysel hem de toplumsal bir gelecek için pozitif bir etki yaratması hedefleniyor.

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi’ne burs için başvurmak isteyen engelli öğrencilerin Muğla'da ikamet ediyor olması gerekmektedir. Burs başvuruları için son tarih, 26 Ocak olarak belirlenmiş olup, adayların bu tarihe kadar gerekli evrakları tamamlayarak derneğin Muğla şubesine başvurmaları gerekiyor. Engelli bireylerin eğitim hayatına katkıda bulunmayı amaçlayan burs programı, engelli öğrencilerin eğitimlerini daha iyi koşullarda sürdürebilmeleri için tasarlanmıştır.

Türkiye Beyazay Derneği'nin engelli bireylerin eğitimine verdiği bu destekle, Muğla'da yaşayan engelli öğrencilerin karşılaştıkları maddi engellerin bir ölçüde hafifletilmesi ve eğitim hayatlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Dernek başkanı Pınar Boyacı ve ekibinin bu önemli çalışması, toplumsal farkındalık yaratma ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu haber toplam 435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.