Muğla, Bölge Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

Muğla, Bölge Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

Sinem KarakayaTürkiye Turkcell Kısa Kulvar Bölgesel Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Muğla Kapalı Yüzme Havuzunda 11-13 Aralık 2020 tarihleri arasında yapıldı. Şampiyona eş zamanlı olarak Sinop ve Kırşehir illerinde de yapıldı.3. Bölge olarak Muğla’ da yapılan yarışlar sonunda kategorilerinde ilk 4 arasına giren sporcular Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.Muğla’da yapılan Yüzme Şampiyonası,...

A+A-

Sinem Karakaya

Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Bölgesel Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Muğla Kapalı Yüzme Havuzunda 11-13 Aralık 2020 tarihleri arasında yapıldı. Şampiyona eş zamanlı olarak Sinop ve Kırşehir illerinde de yapıldı.

3. Bölge olarak Muğla’ da yapılan yarışlar sonunda kategorilerinde ilk 4 arasına giren sporcular Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Muğla’da yapılan Yüzme Şampiyonası, İzmir, Antalya, Denizli, Manisa, Afyon ve Muğla’dan toplam 19 kulüp, 70 sporcu ve 24 hakemin katılımıyla tamamlandı.

Muğla’dan Şampiyonaya Muğla Yüzme Spor Kulübü ve Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübü katıldı. Muğla Yüzme Spor Kulübünden Berkey Kılıç 50 m kurbağalamada 4. olarak, Marmaris Akademi Gençlik ve Spor Kulübünden Sude Yada, 50m kurbağalamada 1. olarak, Tuna Saatçi 50m kurbağalamada 2. olarak,  İsmail Kocabay 100m serbestte 3. olarak, Eren Dönmez ise 50m kurbağalamada 1. olarak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandılar.

Yarışmada dereceye giren sporculara madalyalarını Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu takdim etti.

Pandemi nedeniyle şampiyonada görevli tüm hakemler, personeller ve katılan tüm sporcular yarışlar öncesinde covid-19 testinden geçti.

Kazanan sporcuları tebrik eden ve Türkiye Şampiyonasında başarılar dileyen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Pandemi tedbirleri kapsamında bütün ekibimizle tüm tedbirleri alarak şampiyonaya hazırlandık. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yarışmalara katılacak kulüp antrenörleri, sporcular, hakemler ve görevli personeller için tüm izinleri aldık ve Covid-19 talimatlarına uygun olarak yarışları tamamladık. Türkiye Şampiyonasına İstanbul, Sinop ve Kırşehir ile birlikte ev sahipliği yaptık. Muğla 3. Bölge olarak 12 il ve Kıbrıs’tan da katılım olacaktı. Ancak pandemi nedeniyle Muğla dahil toplam 6 ilden katılım oldu. 3 gün boyunca sporcuların kıyasıya mücadele ettikleri yarışlarda ilk 4 arasına girerek derece yapan sporcularımız Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandılar. Yüzme Havuzumuz son iki yıldır yaptığımız iyileştirmelerle mükemmel bir hale geldi. Dışarıdan gelen sporcular, yerimizden ve organizasyon kalitesinden memnun kaldıklarını belirterek İlimizden ayrılıyorlar. İlimizin doğal güzellikleri de dikkate alınınca ilimiz spor organizasyonlarında yoğun talep gören bir il konumuna gelmiştir. Amacımız “daha çok tesis, daha çok organizasyon” anlayışıyla Muğla’mıza Spor faaliyetleri yoluyla katma değer katmaktır. Ben Türkiye Şampiyonasına katılacak tüm sporcuları ve ayrıca İlimizi temsil edecek sporcularımızı kutlar, Türkiye Şampiyonasında başarılar dilerim. Bu organizasyonun Covid-19 tedbirleri kapsamında başarıyla gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren tüm ekibimize ve görevlilere şükranlarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu ise “Türkiye şampiyonasının ilimizde yapılan ayağı gayet çekişmeli yarışlara sahne oldu. Muğla’mızı Türkiye Şampiyonasında temsil edecek tüm sporcuları tebrik eder başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.