6 ilde devre mülk dolandırıcılığı 6 ilde devre mülk dolandırıcılığı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yaşayan S.D.G. isimli kadın, sosyal medyada tanıştığı kişiler tarafından yatırım yapması yönünde ikna edilerek paravan şirketlere toplam 4 milyon 530 bin TL gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın, 21 Mayıs’ta jandarmaya başvurdu.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dolandırıcılık olayına karışan şüphelilerin kimlikleri ve para transferi yapılan şirket hesapları tespit edildi. Şüpheliler Y.Ö., E.A., E.G., H.C.P., M.K. ve A.B.T.’nin Denizli, Sakarya, Adana, Muğla, Kahramanmaraş ve Mersin’de bulundukları belirlendi.

Eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalanan 6 şüpheli Yalova’ya getirilerek jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Y.Ö., E.A., E.G. ve H.C.P. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.K. ve A.B.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muhabir: Yusuf Ziya Keskin