Muğla EAH’ye bir unvan

Muğla EAH’ye bir unvan

Neval Çolak ArslanMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Muğla EAH) başarılı hizmetleri kapsamında bir unvan daha kazandı.Koroner Anjiyografi , Kalp Damar Cerrahi Ameliyathanesi ve Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi kalp merkezi unvanını aldı.Pandemi şartlarına rağmen 2 yıldır, kalp merkezi unvanını almak için çok çalıştıklarını dile getiren, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, “Pandemi şartlarına rağmen,...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Muğla EAH) başarılı hizmetleri kapsamında bir unvan daha kazandı.

Koroner Anjiyografi , Kalp Damar Cerrahi Ameliyathanesi ve Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi kalp merkezi unvanını aldı.

Pandemi şartlarına rağmen 2 yıldır, kalp merkezi unvanını almak için çok çalıştıklarını dile getiren, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, “Pandemi şartlarına rağmen, gerçekleştirmiş olduğumuz ameliyatlar, yapmış olduğumuz anju grafik işlemler ve burada vermiş olduğumuz tüm hizmetler neticesinde, kalp merkezi olma ünvanını almayı elde ettik. kardiyoloji bölümü, pediatri kardiyoloji bölümü, kardiyovasküler cerrahi bölümü, 2 tane anjiografi ünitesi, 3 tane tam donanımlı çok modrn ameliyathanemiz, 3. Basamak 8 yataklı bir kalp damar cerrahisi yoğun bakımı ve 12 yataklı 2. Basamak korener yoğun bakımı ile bu hizmeti burada sürdürüyoruz” dedi.

“15 MİLYONLUK YATIRIM”

Hizmetler kapsamında bilgilendirme yapan Başhekim Togan, “1 buçuk yılı aşkın sürede 3 bini aşgın anjiografik işlem yapıldı. Bin 200 tane stent yerleştirildi. 200’ü aşgın bay pas cerrahisi gerçekleştirildi. Bu yapmış olduğumuz hizmetler neticesinde kalp merkezi olma unvanını kazandık. Antalya, Denizli, Aydın ve civar illerden kalp hastalarının sevk halinde kabul edilen merkez haline geldik. Özellikle çocuk cerrahisi, çocuk bay pas cerrahisi, erişkin bay pas, aort palpasyonu gibi çok koplika ameliyatları pandemi sürecinde de hizmet vermeye devam ettik. Kaba taşlık geçen yılın rakamlarıyla bahsedecek olursak, bu alanlarımıza 15 buçuk milyonluk bir yatırım gerçekleştirmişiz. Bu yılki rakamlar muhtemelen 2 katına tekabül edecektir” diye konuştu.

“2 YILDIR DIŞARIDAN SEVK ALIYORUZ”

Önemli olanın, insan sağlığının zamanında eksiksiz müdahale edilmesi olduğunu söyleyen Başhekim Togan,  “Yapılan tüm hizmetler ilimizde gerçekleştirilerek,  işlemler zamanında yerine getirilmiştir. Muğla ilimizden diğer illere sevkler gerçekleştirilirken biz son 2 yıldır civar illerden sevkler almaya başladık. Bütün devlet büyüklerimiz , bize hayırlı olsuna geldiler. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan ekiplere teşekkür ederek, “Muğla’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu haber toplam 281 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.