Muğla, EBA’da en başarılı il

Muğla, EBA’da en başarılı il

Sinem KarakayaMuğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınırsız eğitim projesi tanıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğrenciye ve ailelere dokunan yeni nesil eğitim öğretim programını hayata geçirdiklerini bildirdi.Yapay zekâ temelli yeni bir eğitim modellemesinin coranavirüs dolayısıyla uygulamaya sokulduğunu belirten Töre, EBA eğitiminde de 81 il arasında en başarılı uygulamanın Muğla’da gerçekleştirildiğini söyledi.“EBA...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınırsız eğitim projesi tanıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğrenciye ve ailelere dokunan yeni nesil eğitim öğretim programını hayata geçirdiklerini bildirdi.

Yapay zekâ temelli yeni bir eğitim modellemesinin coranavirüs dolayısıyla uygulamaya sokulduğunu belirten Töre, EBA eğitiminde de 81 il arasında en başarılı uygulamanın Muğla’da gerçekleştirildiğini söyledi.

“EBA BUGÜNLER İÇİN TASARLANMIŞ GİBİ”

Muğla İl Milli Eğitim toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre Türkiye’de il bazında Muğla’nın Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) birinci sırada olduğunu dile getirdi. Pervin Töre, “Dünyada en başarılı uzaktan eğitim Milli Eğitim Bakanlığıdır. EBA’ da Türkiye birincisiyiz. EBA bugünler için tasarlanmış gibi. Yetenek ve ilgi hareketleriyle öğrenciyi tanımladık. Yeteneği tespit ediyoruz” dedi.

“BAŞARIDAKİ SIR”

Pervin Töre başarıdaki sırrın ölçme değerlendirme merkezli olduklarını, yeni nesil öğretmenler tercih ettiklerini, kişisel gelişimi önemseyen, öğretirken öğrenmeyi baz aldıklarını belirtti. Töre, “Öncelikle öğrencilerin yetenek ve bilgi haritasını çıkartıyoruz. Daha sonra teşhis üzerine yönlendirme yapılmakta. Ölçemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. Hem fiziksel yapı bakımında hem de içerik bilgisi bakımından” dedi.

PROJELER HAZIRLANDI

Muğla Milli Eğitim Bakanlığı olarak birçok proje gerçekleştirdiğini söyleyen Pervin Töre, Turizm Meslek Lisesinin ARGE merkezi olduğunu belirterek, “Kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla yapay zekâ tabanlı okul evimde portalı oluşturduk. 8’inci ve 12’inci sınıflar için Uzaktan sınava hazırlık portalı hazırladık. Öğretmenlerin dijital içerik geliştirme becerilerini arttırmak, öğrenci ve öğretmenin motivasyonunu sağlamak için hazırladık” dedi.

Pervin Töre, sadece öğrencilere değil veliler içinde proje gerçekleştirdiklerini belirtti. Veliler için ‘Eyvah Çocuğum Evde’ portalı oluşturulduğunu söyledi.

SINIRSIZ EĞİTİM PROJESİ

Pervin Töre, “Covid-19 nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı bu süreçte çeşitli koşullar nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen, erişme imkânı olsa bile uzaktan eğitim araçlarını etkin kullanamayan öğrencilerinde olduğu göz önünde bulundurularak risk altındaki gruplara yönelik yürütülecek çalışmaları hızla planlanması ve paylaşılması önem arz etmektedir” dedi.

Pervin Töre projenin genel amacının il genelinde EBA araçlarına erişim önündeki engellerin kaldırılması yoluyla eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereğince her bir öğrencinin eğitim ve öğretim sürecine katkıda bulunması olduğunu belirtti. Töre “78 öğrencinin televizyon ihtiyacı giderildi.844 öğrencinin ise evinde internet araç ihtiyacı giderildi. 38 aileye geçici sosyal ekonomik destek sağlandı. 21 aileye ise uzun süreli sosyal ekonomik destek altında gelir desteği sağlandı. İlçe bazında en çok televizyon ihtiyacı olan Köyceğiz’e destek verildi” dedi.

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.