Muğla Emek Benim Kadın Derneği:“Emekliler aç”

Muğla Emek Benim Kadın Derneği:“Emekliler aç”

Sinan BoyacıMuğla Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, bazı açıklamalarda bulunarak emeklilerin durumunu eleştirdi. “Emeklilerin midesi kuru ekmek yemekten kursaklarına yapıştı” diyen Uçar, pandemiden kötü etkilendiklerini dile getirerek, “Emekliler aç” ifadesini kullandı.“DESTEK YOK KÖSTEK VAR”Nahide Uçar, şunları söyledi: “Emeklilerin midesi kursaklarına yapıştı kuru ekmek yemekten. Emekliler aç. Kendilerine verdikleri zam...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, bazı açıklamalarda bulunarak emeklilerin durumunu eleştirdi. “Emeklilerin midesi kuru ekmek yemekten kursaklarına yapıştı” diyen Uçar, pandemiden kötü etkilendiklerini dile getirerek, “Emekliler aç” ifadesini kullandı.

“DESTEK YOK KÖSTEK VAR”

Nahide Uçar, şunları söyledi: “Emeklilerin midesi kursaklarına yapıştı kuru ekmek yemekten. Emekliler aç. Kendilerine verdikleri zam ile asgari ücrete veya emekliye memura yansıyan ücreti bir kere kıyaslasınlar. Emekliler insan gibi yaşamıyor maalesef. Herkes üretip aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyor. Bizlerde el emeği üretip pandemiden dolayı satış yapamadık iplikler zaten pahalı. Burada bir tane bir şey satıp akşam evine masraf gören arkadaşımız çok. Satamadığı zaman akşam evine bir şey götüremiyor. Destek zaten görmüyoruz. Daha köstek var. Emekliye yapılan zam bence yetersiz. Enflasyona göre zam geliyor. İnsanların alım gücüne baksınlar enflasyona ona göre karar versinler. İnsan gibi yaşamak herkesin hakkı. Yukarıdakilerin hakkı olduğu kadar tabanda yaşayan vatandaşların da hakkı. Onun için zam yaparken lütfen enflasyonu Pazar araştırması yaptıktan sonra karar versinler.”

“DEVLET VATANDAŞINA DESTEK OLMALI”

“Devlet vatandaşına destek olmalı” diyen Dernek Başkanı Nahide Uçar, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Çalışıp emekli olup devlete vergi ödeyen vatandaşlar insan gibi yaşamak istiyorlar. Vatandaşlara diyorlar ki nasılsa emekli oldunuz ya açlıktan ölün ya da soğuktan ölün. Bunlar vatandaşa verilen değerdir. Vatandaşımız da ona göre bunları göz önüne getirsinler. Benim kafa yapıma şahsıma göre, benim karnımı kim doyuracaksa ona göre oy veririm. Devlet olarak bu vergileri verip de emekli olan vatandaşlara lütfen sahip çıksınlar. Yabancı ülkelerde ki emekliler nasıl yaşıyorlar. İnsan gibi yaşıyorlar. Bizim ülkemizde de emekliler insan gibi yaşasınlar istiyorum.”

Kadın cinayetlerine de değinen Uçar, “Son zamanlarda yasaların uygulanmamasından dolayı 6284 ve İstanbul sözleşmesi yasaları uygulanmadığından dolayı tedbir kararında ki kadınların öldürülmesi ve ateşli silahlarla öldürülmesi yasaların düzgün bir şekilde uygulanması ve adalet kelimesinin duvarlara çakılı kalmamasını istiyorum. Adalet istiyorum. Bu bireysel silahlanmaya da karşıyım çünkü kadın zaten savunmasız pandemi de bütün kadınlar evde oldukları için şiddet vakaları ölüm vakaları daha çok arttı. Bunların önlenmesi için yasaların düzgün işlemesini istiyorum. Sözleşmelerin tanınmasını istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.