Muğla ESOB: “Plaka çekme belgesi UKOME Kurulumuzca tekrar değerlendirilmeli”

Muğla ESOB: “Plaka çekme belgesi UKOME Kurulumuzca tekrar değerlendirilmeli”

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, araç sahibi şoför esnafının Taksi, TM, BB Plakalı Özel Toplu Taşıma Araçların Yaş Sınırı sorunlarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

A+A-

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız tarafından yapılan açıklamada, plaka çekme belgesinin UKOME Kurulunca tekrar değerlendirilmesi 180 gün değil tamamen süresiz çıkarılarak kalıcı, kesin, yapıcı çözümlerin hayata geçirilmesi talebinde bulunuldu.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımız olarak 12.09.2023 Tarihinde 2023/1691 sayılı yazımız ile T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına göndermiş olduğumuz Ticari Taksi, TM, BB Plakalı özel toplu taşıma araçlarının yaş sınırının 15 yaş olarak belirlenmesi taleplerimizi ilettik. Bu talebimiz T.C. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığının UKOME Kurulunda 19.02.2024 tarihinde yapılan toplantıda gündeme alınarak görüşülmüş olan; Ticari Taksi,TM, BB Plakalı özel toplu taşıma araçlarımızın yaş uzatma talebimiz olan 15 yaş olacak şekilde düzenlenmesi hususunun UKOME tarafından görüşülmüş ve UKOME Komisyon üyeleri tarafından da uygun görüşülmüştür. Başta Muğla Valimiz Sayın İdris Akbıyık'a, emeği geçen herkese ve UKOME Kurul üyelerinin hepsine ayrı ayrı araç sahibi şoför esnaflarımız adına ve 14 Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan arkadaşlarımız adına teşekkür ederiz.

Ancak, Muğla İli genelinde ticari plaka sahibi şoför esnaflarımız tarafından istenilen araç plakalarının 180 gün bekleme belgesi alarak çekme işlemi yapan ve bu süreyi kaçıran araç sahibi şoför esnaflarımızın ticari araçlarının aktif hale getirebilmeleri için ek süre verilmesi değil, 14 Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlarımızın ve araç sahibi şoför esnaflarımızın talepleri 180 gün değil tamamen süresiz çıkarılarak kaldırılması nedeni de süre yetersiz gelmektedir.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımız olarak plaka çekme belgesinin UKOME Kurulumuzca tekrar değerlendirilmesini ve kurul üyelerimiz tarafından buna katkıda bulunmasını temenni ederek, 180 gün değil tamamen süresiz çıkarılarak kalıcı, kesin, yapıcı çözümlerin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirten basın açıklamasında bulunmuştur.”

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.