**Muğla Olgunlaşma Enstitüsü bu kez de deprem bölgesinde yaraları sarmak için yola çıktı. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş, 8 kişilik ekibiyle deprem bölgesi olan Gaziantep’in İslahiye İlçesine gitmek üzere yola çıktı.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nün usta öğreticileri depremin ilk gününden itibaren Muğla’da yaraları sarmak için çalışırken şimdi de deprem bölgesinde kurulacak olan çadırda ihtiyaç olan malzemelerin dikimini gerçekleştirecek.
Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından bölgeye çok sayıda yardım malzemesi ulaştıran Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, depremin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedeler için kolları sıvadı.
İlk olarak, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere panço, atkı, bere, boyunluk, pantolon, kaban, pijama, battaniye ile çocuklar için oyuncak üreten 30 usta öğreticiden 8 kişilik bir ekip bu kez de yaraları sarmak için deprem bölgesi olan Gaziantep’in İslahiye İlçesine gitmek üzere yola çıktı.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş; enstitünün giyim, kumaş dokuma, el sanatları ve kilim dokuma alanı usta öğreticileri olarak toplam 8 kişilik bir ekibiyle bölge halkının ihtiyacı doğrultusunda kurulacak olan çadırda dikim yapacak.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü olarak gururlu olduklarını dile getiren Müdür Keleş, “Muğla Olgunlaşma Enstitüsü olarak ülkemizde yaşanan 6 Şubat 2023 depremi 11 ilimizi etkilemiş, asrın felaketi olan bu deprem de Muğla Olgunlaşma Enstitüsü olarak Antep İslâhiye’ye doğru yola çıkıyoruz. İlk hedefimiz üreterek, oradaki insanları hayata tutundurmak. Ama en önemlisi Türkiye'nin öbür ucu Muğla'da kalbimizin onlar için attığını hissettirmektir. Her daim yanımızda olan İl Milli Eğitim müdürümüze ve bizlere destek veren başta Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ailesine ve herkese kurumum ve şahsım adına teşekkürü borç bilirim. Hakkınızı helal edin” ifadelerine yer verdi.
“SEFERBER OLDUK”
Keleş, “Kurumumuzda el emeği ile hazırlanan ürünleri Muğla halkı ve Enstitümüz personelinden gelmiş olan ayni yardımları depremzede vatandaşlarımıza ulaştırmak için seferber olduk. Enstitümüz giyim, kumaş dokuma, el sanatları ve kilim dokuma alanı usta öğreticileri bölge halkının ihtiyacı doğrultusunda kurulacak olan çadırda dikim faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir. 2 palet su, 2 palet kadın hijyen malzemesi, 200 adet çocuk iç çamaşırı, 200 adet yetişkin çorap iç çamaşır, 100 adet yetişkin iç çamaşırı, 2 top kumaş, 3 sanayi dikiş makinesi, 2 küçük dikiş makinesi, 2 büyük sahra çadırı, 2 koli kırtasiye ve çocuk etkinlik malzemeleri, 4 koli kurumumuzda üretilen pelüş oyuncaklar, 200 adet kurumumuzda üretilen uyku tulumu, 2 koli kişisel hijyen malzemeleri ile deprem bölgesine gidiyoruz” şeklinde konuştu.