Muğla Pastacılar Derneği Başkanı Şenay Gündüz'den Çatlak Profiterol Tarifi

Muğla Pastacılar Derneği Başkanı Şenay Gündüz'den Çatlak Profiterol Tarifi

(Craquelin a choux)Kurubiye icin;70 gr esmer şeker70 gr un60 gr tereyağChoux hamuru için;140 gr un(1 bardak)240 gr su (1 bardak)1 tutam tuz125 gr tereyag4 L yumurtaKrema tarifi480 gr sut100 gr seker2 yumurta sarısı40 gr un40 gr nişasta80 gr tereyag2 kaşık labne (süzülmüş)Kurabiye hamuru icin;Esmer şeker un ve tereyağ bir yoğurma kabına konur ve hamur haline getirilir. Renkli istenirse 1 2 damla gıda boyası eklenebilir.Un yumurta hariç diğer malzemeler bir tencereye...

A+A-

(Craquelin a choux)

Kurubiye icin;

70 gr esmer şeker

70 gr un

60 gr tereyağ

Choux hamuru için;

140 gr un(1 bardak)

240 gr su (1 bardak)

1 tutam tuz

125 gr tereyag

4 L yumurta

Krema tarifi

480 gr sut

100 gr seker

2 yumurta sarısı

40 gr un

40 gr nişasta

80 gr tereyag

2 kaşık labne (süzülmüş)

Kurabiye hamuru icin;

Esmer şeker un ve tereyağ bir yoğurma kabına konur ve hamur haline getirilir. Renkli istenirse 1 2 damla gıda boyası eklenebilir.

Un yumurta hariç diğer malzemeler bir tencereye konur ve yağ eriyene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde icine elenmiş un eklenir ve hızlıca karıştırılır. Un konusu çıkıp hamur kıvamına gelince ateşten alınır. 10 dk kadar ilk ısısının geçmesi beklenir ve bir mikser ile yumurtalar tek tek eklenilir. Cok akışkan olmaması için asiri cirpmaktan kaçınmak gerekir. Hazir olan hamur bir sıkma torbasına alınır. Ve kagit serilmis tepsiye kucuk toplar şeklinde sıkılır. Önceden hazırladığımız kurabiye hamuru ince olarak açılır ve küçük yuvarlak bir kalipla kesilip profiterol topların uzerine konur. 170 derece de 40 dk pişirilir.

Kremasi icin:

Süt tencerede ısıtılır. Bir çırpma kasesinde yumurta şeker ile çırpılır un ve nişasta eklenir. Isınan süt yavaşça yumurtalı karışıma çırparak eklenir. Süzülerek tencereye geri alınır ve krema kıvamına gelene kadar pişirilir. Tereyag eklenir. Ve iyice karıştıktan sonra tencerenin altı kapanır ve soğumaya alınır.

Soğuyan krema labne ile çarpılarak lezzetlendirilir.

Pişen hamurlar alttan delinerek icine krema sıkılır.

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.