(Craquelin a choux)

Kurubiye icin;

70 gr esmer şeker

70 gr un

60 gr tereyağ

Choux hamuru için;

140 gr un(1 bardak)

240 gr su (1 bardak)

1 tutam tuz

125 gr tereyag

4 L yumurta

Krema tarifi

480 gr sut

100 gr seker

2 yumurta sarısı

40 gr un

40 gr nişasta

80 gr tereyag

2 kaşık labne (süzülmüş)

Kurabiye hamuru icin;

Esmer şeker un ve tereyağ bir yoğurma kabına konur ve hamur haline getirilir. Renkli istenirse 1 2 damla gıda boyası eklenebilir.

Un yumurta hariç diğer malzemeler bir tencereye konur ve yağ eriyene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde icine elenmiş un eklenir ve hızlıca karıştırılır. Un konusu çıkıp hamur kıvamına gelince ateşten alınır. 10 dk kadar ilk ısısının geçmesi beklenir ve bir mikser ile yumurtalar tek tek eklenilir. Cok akışkan olmaması için asiri cirpmaktan kaçınmak gerekir. Hazir olan hamur bir sıkma torbasına alınır. Ve kagit serilmis tepsiye kucuk toplar şeklinde sıkılır. Önceden hazırladığımız kurabiye hamuru ince olarak açılır ve küçük yuvarlak bir kalipla kesilip profiterol topların uzerine konur. 170 derece de 40 dk pişirilir.

Kremasi icin:

Süt tencerede ısıtılır. Bir çırpma kasesinde yumurta şeker ile çırpılır un ve nişasta eklenir. Isınan süt yavaşça yumurtalı karışıma çırparak eklenir. Süzülerek tencereye geri alınır ve krema kıvamına gelene kadar pişirilir. Tereyag eklenir. Ve iyice karıştıktan sonra tencerenin altı kapanır ve soğumaya alınır.

Soğuyan krema labne ile çarpılarak lezzetlendirilir.

Pişen hamurlar alttan delinerek icine krema sıkılır.