MUĞLA VALİSİ İDRİS AKBIYIK BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

MUĞLA VALİSİ İDRİS AKBIYIK BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek göreve geldiği 5 ayı değerlendirdi. Muğla’nın çok değerli bir il olduğunu vurgulayan Vali Akbıyık, “Muğla yeryüzü cenneti, en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Bu potansiyeli sadece devlet değil, belediye ve tüm bileşenlerle el ele geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

A+A-

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kurum müdürlerinin de bulunduğu kahvaltı programında Muğla’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cemiyet başkanları, yerel gazetecilerin temsilcileri, ajans muhabirleri, ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yer aldığı programda, Vali İdris Akbıyık göreve geldiği 5 yılı değerlendirdi.

Akbıyık, "Allah her türlü hediyeyi, her potansiyeli Muğla'ya vermiş. Bizim görevimiz bu potansiyeli ortaya çıkarmak için devlet, yerel yönetim ve tüm bileşenlerle el ele tüm çabayı sarf etmek olacak" dedi.

Göreve geldiği günden bu yana “toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştık” diyen Vali Akbıyık, şunları söyledi:

“Tüm ilçelerimizi gezdik. 10 binin üzerinde insanla el sıkıştık. Sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kurumlarımızla Muğla'nın potansiyelini, mevcut durumunu konuştuk. Valilerin ve kaymakamların görevi, bulundukları bölgede devleti temsil etmektir. Muğla yeryüzü cenneti, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Potansiyeli olan ilimiz. Bu potansiyeli sadece devlet değil, belediye ve tüm bileşenlerle gazeteciler dahil el ele geliştirmemiz gerekiyor"

“MUĞLA ÇOK DEĞERLİ BİR İL”

“Sadece deniz kum güneş değil, kültürel varlıklar anlamında da Muğla çok değerli bir il. Turizm çeşitliliği bakımından birinci sıradayız. 28 antik kentte arkeolojik kazılar devam ediyor. 24 antik kentteki çalışmalara valilik olarak destek veriyoruz. 1 milyon 164 bin 151 kişi geçtiğimiz yıl müze ören yerlerini ziyaret etti. 2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı olmak üzere iki havalimanı, 9 deniz hudut kapısından toplam 10 milyon yerli ve yabancı turisti ağırladık. Spor turizmi de önemli. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda sadece Babadağ etabını izleyen sayısı 1 milyarın üzerinde. Bu çok önemli. Bunun yanında sağlık turizmi de önemli. Geçtiğimiz günlerde İngiliz büyükelçisi geldi. Sağlık turizmi açısından neler yapılabilir konuştuk. Ekonomik olarak Muğla Türkiye'de ortalamanın üzerinde bulunuyor. Muğla’nın gastronomi değerleri, kültürü, gelenek görenekleri, el sanatları turizm anlamında önemli değer taşıyor. Her gün yeni bir ürünün coğrafi işaretini alıyoruz. İşimiz sadece turizm değil ama ana lokomotif o. Muğla’da çok güzel projeler var, onlara destek veriyoruz.”

“MUĞLA’NIN HUZURU, TÜRKİYE’NİN HUZURU”

Akbıyık,  Allah her türlü hediyeyi, her potansiyeli Muğla'ya vermiş. Tarımda da müthiş başarılar elde ediyoruz. Su ürünlerinde birinciyiz. Çam balında birinciyiz. Turizmin yanında ciddi anlamda tarıma yönelik projeler de mevcut. Güvenliğe de değinmeden geçmeyelim. Muğla’nın huzuru, Türkiye’nin huzuru. Geldiğimiz günden beri çok ciddi operasyonlar yapmaya çalışıyoruz. Göçmen kaçakçılığı anlamında ciddi çalışmalarımız var. Kesinlikle şehir eşkiyalarına göz açtırmıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.