MUĞLA YEMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

MUĞLA YEMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

NEVAL ARSLAN // Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali etkinlikleri yapıldı. Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’nde keşkek yapımı ve ikramı ile başlayan program vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

A+A-

Muğla’nın Menteşe İlçesinde Geleneksel Menteşe & Muğla Mutfağı Atölyesi, Muğla Sürdürülebilir Yemek ve Gezi Topluluğu (Muğla – Food & Travel Sustaınabılıty) tarafından 1’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Muğla Düğün Yemekleri Festivali’nde Muğla yemekleri görücüye çıktı.  Festivale, başta Muğla halkı olmak üzere çevre iller ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB ve birçok paydaşın destek verdiği festivale yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

17-yasindaki-kemcinin-olumuyle-ilgili-olay-yerinde-kesif-yapildi-38.jpg

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’nde keşkek yapımı ve ikramı ile başlayan program, Cumhuriyet gelinleri sergisi açılışı ve zeybek gösterisi ile devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Milletvekili Süleyman Girgin, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla davul-zurna eşliğinde Tarihi Arasta’ya yürüyüş yapıldı.

Arasta’da festivale özel kurulan stantların gezilmesinin ardından, Arasta lokantalarında yemek yenildi.

Temsili olarak, Erkek Evi olarak hazırlanan Arasta Şadırvan’da damat tıraşı yapılarak, ardından gelin korteji eşliğinde Kız Evi olan Yörük Obaları Derneği’ne gidildi.

Kına merasimi ve zerde ikramının ardından kız alma merasimi gerçekleştirildi.

Festival, Arasta’da zeybek gösterisi, Yağcılar Hanı’nda Muğla yöresel halı sergisi ve halk müziği konseri ile devam edecek.

Etkinlikler kapsamında festival katılımcılar, Geleneksel Menteşe & Muğla Mutfağı Atölyesi, Muğla Sürdürülebilir Yemek ve Gezi Topluluğu (Muğla – Food & Travel Sustaınabılıty) ekibi tarafından tarihi Muğla sokakları gezdirildi.

 

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.