MUĞLA’DA 14 MART TIP BAYRAMI NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ

MUĞLA’DA 14 MART TIP BAYRAMI NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Muğla Tabip Odası tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı düzenlendi. Çelenk töreninin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yalçın İnan Parkı’nda sağlık çalışanları anısına yapılan anıtın açılışı yapıldı.

A+A-

Muğla Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin ve sağlık çalışanları katıldı.

Çelenk töreninin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yalçın İnan Parkı’nda sağlık çalışanları anısına yapılan anıtın açılışı yapıldı.

whatsapp-image-2023-03-14-at-12-36-46.jpeg

Açılış törenine ise; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, Parti Meclis üyesi Gizem Sayar Özcan, İl Başkanı Hüseyin Erol, Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi parti temsilcileri, sağlıkçılar ve belediye personeli katıldı.

Pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Pandemi döneminde sürecin iyi yönetilemediğini söyleyen Şahin, Tıp Bayramı olmasına rağmen acı içinde olduklarını ve kutlamaya yapamayacak durumda olduklarını dile getirdi.

“NASIL ÜLKE YÖNETİLEMEDİYSE SALGIN DA YÖNETİLEMEDİ”

“Salgında önlenebilir tedbirlerle ölümleri en aza indirebilirdik” Şahin, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Tıp Bayramı. Ancak biz hekimler olarak senelerdir bayram yapacak durumda değiliz. Hep bir felaket hep olumsuzluk ve acı içimizi yakıyor. Bu 14 Mart’ta da bayram yapacak değiliz ancak pandemi döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız anısına Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yaptığı bu anıt bizim için çok anlamlı. Bunun için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yine el ele birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Covid-19 salgınında dünyada 6 milyonun üzerinde canımızı yitirdik. Bizim ülkemizde açıklanan rakamlara göre, 101 binin üzerinde canımızı kaybettik. Bizim rakamlarımıza göre ise 300 binin üzerinde canımızı kaybettik. Hepimize dokundu covid. Bana dokundu abimi kaybettim. İkinci kez dokundu Aydın Tabip Odası başkanımı kaybettim. Birçok arkadaşımı kaybettim. Bu kayıpların çokluğu bize soru işareti oluşturdu. Salgında önlenebilir tedbirlerle ölümleri en aza indirebilirdik. Salgın yönetilemedi. Nasıl ülke yönetilemediyse salgın da yönetilemedi. İçimiz yandı. 5 maskeyi dağıtamayan yönetimle karşı karşıya kaldık. Yerli aşı beklentisiyle aşılamayı geciktiren bir Sağlık Bakanı ile karşı karşıya kaldık. Yönetemediler.”

whatsapp-image-2023-03-14-at-12-36-45-1.jpeg

“YETER ARTIK!”

“Bizi yönetemiyorsunuz” diyen Şahin,  “Bugün deprem felaketiyke karşı karşıyayız. Deprem olayı, afet insanların ihmalliğinin sonucu olan durum. Bizden daha şiddetli depremle karşılaşılan ülkelerde neredeyse hiç ölüm olmazken on binlerce canımızın depremde enkazın altında kaybettik. 100’ün üzerinde meslektaşımızı yine bu depremde kaybettik. Salgını yönetemiyorsunuz, afeti yönetemiyorsunuz, bizi yönetemiyorsunuz, yeter artık. Sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.

“HASTA HEKİME ESKİ SAYGISINI, SEVGİSİNİ VE GÜVENİNİ KAYBETTİ, KAYBETTİRİLDİ”

Anlamlı bir heykelin açılışında bir arada bulunduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Covid-19 Muğla’da da önemli kayıplara sebep oldu. Türkiye’de 500 civarında hekimi kaybettik. Sistemde bir sıkıntı var. Olması gerekenle olanlar arasında önemli bir mesafe var. Bu büyük bir yönetim zaafı. ‘O gider başkası gelir’ zihniyetiyle çok önemli kayıplara sebep olduk. Hekim hasta ilişkisinde büyük bir dejenerasyon oldu ve hasta hekime eski saygısını, sevgisini ve güvenini kaybetti, kaybettirildi. Ben her Tıp Bayramı’nda bundan sonraki 14 Mart’ı inşallah bayram havası içinde geçiririz temennisinde bulunurdum ama ümitsiz değilim. İnsanların birbirine güvenmesi lazım ve sevgiyi büyütmemiz lazım. Öfkemizi küçültelim. Geçmişte hizmet edenleri de unutmayalım. Bu anıt da bunun için yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Nice güzel günlerde 14 Mart’ı bayram olarak kutlamayı temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı yapıldı, fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Bu haber toplam 281 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.