MUĞLA’DA 300 ALZAYMIR HASTASINA AKILLI KOL SAATİ DAĞITILACAK

MUĞLA’DA 300 ALZAYMIR HASTASINA AKILLI KOL SAATİ DAĞITILACAK

Muğla'da, alzaymır"Sevdiklerimiz yanımızda akıllı saat projesi" kapsamında belirlenen 300 alzaymırhastasına akıllı kol saati dağıtımı başladı.

A+A-

Muğla Valiliği tarafından yürütülen, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü koordinesinde Muğla genelindeki 4 bin alzaymırhastası için "Sevdiklerimiz yanımızda akıllı saat projesi" hazırlandı.

Hazırlanan proje ile Muğla’da 300 alzaymır hastasına akıllı kol saati dağıtılacak.

İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nce temin edilen akıllı kol saatlerinin dağıtımı, ilk olarak Menteşe ilçesinde başladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan saatlerin teslimini yaparken, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Özden İşler ile İl Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Pınar Boyacı da hazır bulundu.

ANLIK GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ GÖRÜŞME İMKÂNI

Vali Orhan Tavlı başkanlığında başlatılan akıllı saat projesinin yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçeceğini ifade eden Milletvekili Gökcan, "Bu uygulama sayesinde hastaların hem gezintileri engellenmeyecek hem de hasta yakınları hastalarının anlık konumlarını takip edebilecek. Hastalarımız belirli bir sınırın dışına çıktığında, düştüğünde veya uzun süre hareketsiz kaldığında, hasta yakınlarının telefonlarına anında bildirim gelecek. Herhangi bir kaybolma durumu söz konusu olduğunda da akıllı saatin GPS sinyalleri sayesinde hastalarımızın bulunması mümkün olacak." dedi.

Akıllı saat sayesinde kişinin anlık nabız ve ateş verilerinin de alınabileceğine dile getiren Gökcan, saat sayesinde kişiyle anlık görüntülü ve sesli görüşme imkanı da sağlanabileceğini belirtti.

Bu haber toplam 687 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.