Muğla’da altın varaklı Tevrat ele geçirildi

Muğla’da altın varaklı Tevrat ele geçirildi

Muğla KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği Ekiplerince, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan saha çalışmalarında 3 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen altın varaklı el yazması siyah ve kahverengi renkte deri kaplama Tevrat ele geçirildi. Ü.B isimli şahıs gözaltına alındı.Sinem KarakayaMuğla KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği Ekipleri tarafından, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan saha çalışmalarında...

A+A-

Muğla KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği Ekiplerince, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan saha çalışmalarında 3 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen altın varaklı el yazması siyah ve kahverengi renkte deri kaplama Tevrat ele geçirildi. Ü.B isimli şahıs gözaltına alındı.

Sinem Karakaya

Muğla KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği Ekipleri tarafından, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan saha çalışmalarında 3 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen altın varaklı el yazması ile ibranice yazıların ve sembollerin bulunduğu siyah ve kahverengi renkte deri kaplama Tevrat ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla dışından Ü.B. isimli şahsın elinde bulundurduğu öğrenilen altın varaklı el ile yazılan Tevrat’ı satmak için Muğla’ya hareket ettiği bilgisi alındı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Ü.B. isimli şahsı takibe aldı.

Şehir girişince yapılan aramada siyah ve kahverengi renkte deri kaplama Tevrat kitabının 32 sayfadan oluştuğu, altın varaklı el yazması ile ibranice yazıların ve sembollerin bulunduğu, yaklaşık olarak 3 bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi eser ele geçirildi.

Ü.B. isimli şahıs gözaltına alınırken ele geçirilen tarihi Tevrat Muğla Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.