Muğla’da bir ilk: 3D han çizimi

Muğla’da bir ilk: 3D han çizimi

Sinan Boyacı / Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Cami meydanına estetik ve zenginlik kazandırmak amacı ile 3 boyutlu han çiziliyor. Menteşe Belediyesi tarafından ilk kez yaptırılacak olan 3D çalışma, görsel ve estetik anlamda zenginleşmesi bekleniyor. Profesyonel ressam tarafından dış cephe boyası ile çizilen resimler, Kurşunlu Meydanının tarihi dokusuna güzellik ve estetik zenginlik katıyor. Ressam tarafından çizilen resim uygulamalarıyla...

A+A-

Sinan Boyacı / Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Cami meydanına estetik ve zenginlik kazandırmak amacı ile 3 boyutlu han çiziliyor. Menteşe Belediyesi tarafından ilk kez yaptırılacak olan 3D çalışma, görsel ve estetik anlamda zenginleşmesi bekleniyor.

 Profesyonel ressam tarafından dış cephe boyası ile çizilen resimler, Kurşunlu Meydanının tarihi dokusuna güzellik ve estetik zenginlik katıyor. Ressam tarafından çizilen resim uygulamalarıyla şehrin dikkat çekici önemli alanları estetik açıdan zenginleştiriliyor.

Muğla’da bir ilk olduğunu söyleyen 3D artisti Sıtkı Doğan, “Geçen hafta Salı günü İstanbul’dan geldik.  3D çalışmasını zaten yaklaşık 5-6 aydır yapıyorum. Yeditepe Üniversitesi Endüstriyel Tasarım mezunuyum. Almanya’daki yarışmada ikinci oldum. Amerika’da festivale davet edildik.  Türkiye’de 3 tane 3D artisti var. Ben bunlardan biriyim. Bu mesleğin tanınırlığını sağlamak istiyoruz.  Menteşe Belediyesi bize ulaştı. Merkezde 3D platform oluşturmak istediklerini söylediler. Kocahan’ın 3D halini çiziyoruz. Bu resimin özelliği 3 boyutlu gözükmesi.  Umarım Muğla halkı bu çalışmayı beğenir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.