Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetimini sağlamak amacıyla yaptığı denetimlerde insan sağlığını tehdit eden ürünleri açıklamaya devam ediyor. Son yapılan denetimde Muğla’dan 2 firmanın taklit ve tağşiş yaptığı ortaya çıktı.

Bakanlık özellikle, hamur işi, zeytinyağı, şarküteri ve baharat ürünlerinde yapılan denetimlerde ciddi usulsüzlükler tespit edildiğini ve bu ürünler arasında, kıyma ve pide harcında sakatat kullanımı, sucuklarda domuz eti tespiti, bazı zeytinyağlarının tohum yağları ile tağşiş edilmesi ve balların farklı tatlandırıcılarla taklit edilmesi gibi vakalar yer aldığını duyurdu.

Tüketicileri bilgilendirmek ve bilinçli alışveriş yapabilmeleri için denetim sonrası uygunsuzluk tepit edilen markalar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca resmi sitelerinden duyuruluyor.

19 MAYIS ‘MARMARİS GENÇLİK FESTİVALİ’ İLE TAÇLANACAK 19 MAYIS ‘MARMARİS GENÇLİK FESTİVALİ’ İLE TAÇLANACAK

Muğla’da yapılan denetim sonucunda 2 firmada usulsüzlük tespit edildi

Fethiye’deki bir çin restoranında satılan dana kaburga ürününde domuz eti tespit edilirken, Datça’da zeytinyağının içerisine topum yağlarının karıştırıldığı tespit edildi. Yetkililer taklit ve tağşiş yapan firmalara cezai işlemeler uyguladı.