Festivale, Rusya, Azerbaycan ve Kafkasya'dan 25 yabancı şef katılarak Muğla'nın yöresel lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu. Kurşunlu Meydanı'nda başlayan etkinlik, yoğun bir programla devam etti.
Programın açılışı, "Muğla İli Coğrafi İşaretli Ürünlerinin Önemi ve Tanıtımı" konulu bir panelle yapıldı. Ardından "Muğla Kültür Rotası-1" adlı kitap tanıtılırken, misafir şefler tarihi Arasta Çarşısı esnafını ziyaret ederek yerel kültürü yakından tanıdı.
Festival boyunca yemek atölyeleri, Muğla'nın Kooperatifleri, Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı üreticileri ve yöresel ürün stantları büyük ilgi gördü. Özellikle yerel üreticilerin ürünlerinin yer aldığı stantlar ziyaretçilerin akınına uğradı.
Festival, sadece fiziki katılımda değil, dijital alanda da dikkat çekti. Etkinlik, sosyal medya platformlarında 350 bin etkileşim alarak büyük bir görünürlük kazandı ve bölge halkından yoğun ziyaretçi akınına uğradı.
Muğla Tanıtım Platformu kurucusu Gürkan Tetik, festivale katılımın beklentilerinin üzerinde olduğunu vurguladı. Tetik, etkinliğin temel amacının kentin tarihi, sanatsal ve özellikle gastronomi alanında tanınmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Platform üyesi Ceyda Demir Akman ise gelecek yıla dair hedeflerini açıklayarak, daha kapsamlı bir etkinlik ile Muğla'nın gastronomi alanındaki tanınırlığına katkı sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.