Muğla’da hamsi rağbet görüyor

Muğla’da hamsi rağbet görüyor

Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe ilçesinde meşhur Perşembe Pazarı’nda sezonun açılmasıyla palamuttan hamsiye, levrekten, istavrite birçok balık çeşidi tezgâhları süslemeye devam ediyor. Balıkçılar, Muğla’da en çok rağbet gören balığın hamsi olduğunu söylerken, Coronavirüs dolayısıyla vatandaşların balık tüketimini arttırdığını belirtti.Balıkçı esnafı, balık sezonun açılmasıyla ve denizlerde palamudun bol olması nedeniyle balık...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meşhur Perşembe Pazarı’nda sezonun açılmasıyla palamuttan hamsiye, levrekten, istavrite birçok balık çeşidi tezgâhları süslemeye devam ediyor. Balıkçılar, Muğla’da en çok rağbet gören balığın hamsi olduğunu söylerken, Coronavirüs dolayısıyla vatandaşların balık tüketimini arttırdığını belirtti.

Balıkçı esnafı, balık sezonun açılmasıyla ve denizlerde palamudun bol olması nedeniyle balık tezgâhlarına talebin arttığını ifade ederek, “Coranavirüs nedeniyle vücudun üretmediği ve bağışıklığımız için çok önemli proteinleri barındırıyor. Bu sayede vatandaşların balığa olan rağbeti arttı. Protein açısından en zengin balıklardan biri hamsi olduğu için Muğla’da en çok satılan balık hamsi oldu” dedi.

Balıkçı esnafına göre fiyatların uygun ama müşterilere göre yüksek olduğunu söyleyen balıkçı esnafı, havaların sıcak gitmesi nedeniyle denizden yeterince balık çıkarılamadığını bunun da fiyatları etkilediğini söyledi.

Yılbaşından önce satışların iyi olduğunu fakat yılbaşından sonra düşüş yaşadıklarını söyleyen balıkçılar, hamsiden sonra en çok satılan balığın palamut olduğunu söyledi.  Daha sonra Sardalya, çupura, levrek ve istavrit yer alıyor.

Balıkçılar, sağlık için haftada en az 2 gün balık tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.