Muğla’da ilk Covid-19 aşısı İl Müdürü Gencer’e yapıldı

Muğla’da ilk Covid-19 aşısı İl Müdürü Gencer’e yapıldı

Sinem KarakayaTürkiye’ye Coronavirüs aşılarının gelmesinin ardından Muğla’da da aşı çalışmalarına başlandı. İlk aşı Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’e yapıldı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı olan İl Müdürü Gencer, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca aşısını oldu. Bizde ilimizde Bakanımızı temsil eden insanlar olarak aşımızı olduk. Aşı işlemleri öncelikle sağlık personellerinden başladı. Daha...

A+A-

Sinem Karakaya

Türkiye’ye Coronavirüs aşılarının gelmesinin ardından Muğla’da da aşı çalışmalarına başlandı. İlk aşı Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’e yapıldı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı olan İl Müdürü Gencer, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca aşısını oldu. Bizde ilimizde Bakanımızı temsil eden insanlar olarak aşımızı olduk. Aşı işlemleri öncelikle sağlık personellerinden başladı. Daha sonra kronik hastalar, 65 yaş üstü vatandaşlar diyerek aşama aşama devam edecek” dedi.

“Aşı olduk diye bırakmayacağız. Tedbirli olmaya devam edeceğiz” diyerek aşı sonrası açıklama yapan İl Müdürü İskender Gencer, aşıların ilk etapta yüzde 50’sini tamamlayacaklarını belirtti.

İl Müdürü Gencer, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz yaklaşık 1 yıldan beri tüm dünyada süre gelen pandemi olayı vardı. Bizim ülkemizde de yaklaşık 10 aydan beri bununla mücadele ediliyor. Herkesin bildiği gibi bu onuncu ayda aşılanma işlemine başlandı. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da aşısını oldu. Bizde ilimizde Bakanımızı temsil eden insanlar olarak aşımızı olduk. Öncelikle sağlık personellerinden başladı aşı işlemleri. Daha sonra kronik hastalar, 65 yaş üstü vatandaşlar diyerek aşama aşama devam edecek. Sırayla tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aşılanacak. Aşı sıkıntımız yok. Bizi onunca ayda aşılanma seviyesine getiren herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar kimse mağdur olmadan bugünlere geldik ve onuncu ayda aşılanma başladı. Bu aşılar ücretsiz oluyor. Herkes TC numarasıyla randevusunu alacak, üst makamlar aşı oldu biz aşı olamadık diye bir durum söz konusu değil. İsteyen herkes aşı olacak. Bende sabah randevumu oluşturdum. Sonra aşı olmak için hastaneye geldim. Kare kod okutuldu ve aşımı oldum. Muğla’da yaklaşık 11 bin sağlık çalışanımız var. Tüm sağlık personeline yetecek aşımız var. Aşılar gelemeye de devam ediyor. Önemli olan birinci etaptı. İkinci etap daha kolay olacaktır. Türkiye’de sağlık personeli bu aşının içinden alnının akıyla çıkar çünkü biz çok aşı kampanyaları gördük.  Bugün aşıların %50’sini bitirmek istiyoruz. Aşı olduk diye bırakmayacağız. Tedbirli olmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.