Muğla’da randevu sıkıntısı: “Çok az polikliniğin aktif olduğunu tespit ettik”

Muğla’da randevu sıkıntısı: “Çok az polikliniğin aktif olduğunu tespit ettik”

Sağlık MİL-SEN Muğla İl Temsilciliği adına Salih Bardakçı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde özellikle bazı branşlarda randevu alınamaması sıkıntısı yaşandığı vatandaşlardan şikayet geldiği kaydedildi.

A+A-

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hastaların randevu almada sıkıntı yaşadığına ilişkin Sağlık MİL-SEN Muğla İl Temsilciliği adına Salih Bardakçı tarafından yazılı açıklama yayımlandı.

Acil serviste yeterli hekim bulunmasına rağmen, nöbetçi uzman doktorların hasta bakmaya inmediklerini öne süren Salih Bardakçı bu nedenle hastaların acil serviste beklediği ve acil servisin gereksiz dolup taştığı şikayetlerinin geldiğini söyledi.

“SEVKLİ GEBELERİN BİLE RANDEVU ALAMADIKLARI TARAFIMIZA BİLDİRİLMEKTEDİR”

Birçok vatandaşın kendilerine ulaştığını kaydeden Salih Bardakçı, “Ancak son günlerde ailem ve yakınlarımda yaşadığım sorunların aynısı, hasta ve hasta yakınları tarafından dile getirilmektedir. Özellikle bazı branşlarda randevu alınamaması en çok karşılaştığımız şikayetler arasında. Öncelikle acil serviste yeterli hekim bulunmasına rağmen, nöbetçi uzman doktorların hasta bakmaya inmedikleri, bu nedenle hastaların acil serviste beklediği ve acil servisin gereksiz dolup taştığı tarafıma ulaşan şikayetlerden. En son Riskli Gebelik Polikliniğine ( Bu alanda tek doktor olduğu için belki normal karşılanabilir) başvuran sevkli gebelerin bile randevu alamadıkları, hastaneye gelenlerin de randevu almadıkları için geri gönderildikleri birçok kişi tarafından tarafımıza bildirilmektedir” dedi.

“ÇOK AZ POLİKLİNİĞİN AKTİF OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Bazı bölümlerde doktor sayısının çok yüksek olmasına rağmen çok az polikliniğin aktif olduğunu dile getiren Bardakçı, “Konu elzem olduğu için hastane poliklinik ve branş doktoru sayılarını gün gün inceledik. Bazı bölümlerde doktor sayısının çok yüksek olmasına rağmen çok az polikliniğin aktif olduğunu tespit ettik. Başta Muğla Tip Fakültesi Rektörümüz ve Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimimizden halkın mağduriyetinin ve gereksiz yığılmalarının önüne geçmek için planlamaları tekrar gözden geçirmelerini talep edip, Kamu yararına konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini Muğla halkımıza bir borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.