Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Kanat’ı ziyaret etti.

Ziyarette iki kurumun geçtiğimiz sene ortak yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi. Yapılan faaliyetler hakkında karşılıklı fikir istişaresinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca iki kurumun 2024 yılında yapılmasını planladığı faaliyetlerde ele alındı.

“2024 yılında da kurslarımız devam edecek”

Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi'nde Keyifli Anlar Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi'nde Keyifli Anlar

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarını değerlendiren Mehmet Kuray; “2023 yılında iyi tarım uygulamaları, zeytin ağaçlarında budama, meyve ağaçlarında budama, tıbbi aromatik bitkiler, arıcılık ve basınçlı sulama konularında 11 kurs açtık. Bu kursları başarıyla tamamlayan 150 üreticimize sertifikalarını teslim ettik. 2024 yılında da meyve ve zeytin ağaçlarında budama, aşılama, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, süt sağım hijyeni, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, gübreleme gibi üreticimizin ihtiyaç duyduğu konularda kurslarımızı açacağız. Eğitimlerimize devam edeceğiz. Bakanlığımız kurslara katılan ve sertifika elde eden üreticilerimize fırsatlar sunuyor. Sertifika sahibi üreticiler bakanlığımız hibe ve desteklerinde öncelikli yerini alıyor. Ziraat Bankası tarımsal kredi kullanırken sertifikası olan üreticilere artı faiz indirimi uyguluyor. Her şeyden önemlisi yaptığı işi eğitimden sonra bilinçli yapıyor. Üreticilerimiz eğitimi için her şeye varız. ” İfadelerini kullandı.

“Tarım Kursları açacağız”

Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Kanat, yeni çalışmaları açıkladı; “Halk Eğitim Müdürümüzle, İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yeni yılda yapacağı çalışmaları planladık. İlerleyen günlerde Mahallerde açmayı planladığımız Tarım kurslarımız hakkında Muhtarlarla görüşmeye başlayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iletişime geçerek Okullarımızda da benzer kursları açmayı düşünüyoruz. Kurslarımızın başvuruları yakın zamanda başlayacak. Muhtarlarımızla yapacağımız görüşmede başvuru detaylarını vatandaşlarımıza anlatacağız.” Diye konuştu.