MUĞLA’DAN 3 PROJE ONAYLANDI

MUĞLA’DAN 3 PROJE ONAYLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2022 yılı kapsamında, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinasyonunda yürütülen proje teklif dönemi sonucunda Muğla’dan 3 projeyi onayladı.

A+A-

SeydikemerKaymakamlığı tarafından hazırlanan “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün “Doğal Kozmetik Ürün Relikt Endemik Sığla Yağı İşlenmesi ile

Kooperatif ve Dezavantajlı Üyeleri Kazanıyor” projesi ve S.S Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan “Kadın Eliyle Katma Değere Dönüştürülen Ürünlerin Kadının Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Yapısını Güçlendirmesi” projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunularak destek almaya hak kazandı.

SOGEP kapsamında destek almaya hak kazanan yaklaşık 4 milyon TL değerindeki projeler için yaklaşık 3,5 milyon TL hibe desteği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanacak.

Desteklenen projelerle tarımsal üretim ve kırsal kalkınma desteklenecek, kadınların ve gençlerin istihdam edilebilirlikleri sağlanacak,yöresel ürünlerin marka değerinin yükseltilmesi ve tanıtımı sağlanacak. Ayrıca hedef gruplar içerisinde yer alan ve projeye katılım sağlayan bireylerin çeşitli eğitimlerle bilgi ve beceri kazanarak meslek edinmeleri böylelikle gelir düzeylerinin arttırılması hedeflenmektedir.

YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ PROJESİ

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesi ile unutulmaya yüz tutmuş, Seydikemer’e özgü Seydiler Kilimi, Dont Testisi, Kök Boyacılığı gibi yöresel ürün ve zanaatların yeniden canlandırması amacıyla uygulamalı atölyeler kurularak, bu ürünlerin üretilmesi ve satışı hedeflenmektedir.

DOĞAL KOZMETİK ÜRÜN RELİKT ENDEMİK SIĞLA YAĞI İŞLENMESİ İLE KOOPERATİF VE DEZAVANTAJLI ÜYELERİ KAZANIYOR PROJESİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile endemik bir bitki olan sığla ağacından modernize edilmiş işleme tesisi ile katma değeri yüksek, nitelikli ürün elde edilmesi, kurulacak atölyelerde bölgede yaşayan gençlerin ve kadınların mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmesi ve nitelikli işgücünün oluşturulması hedeflenmektedir.

KADIN ELİYLE KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLEN ÜRÜNLERİN KADININ SOSYAL, KÜLTÜREL VE EKONOMİK YAPISINI GÜÇLENDİRMESİ-ORTACA PROJESİ

Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan proje ile yörenin zengin tarımsal kaynaklarının farklı yöntemler ile işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi, fonksiyonel gıdalarda ürün çeşitliliğinin artırılması ve bu ürünlerin turistik öge olarak kullanımı amaçlanıyor. Böylelikle yörede yaşayan kadınlarının çalışma ve sosyal alanda varlığının ve rolünün artırılması sağlanacak.

Bu haber toplam 521 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.